Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük İşletmeler İçin WhatsApp Business Yayınlandı

Küçük İşletmeler İçin WhatsApp Business Yayınlandı

Küçük işletmeler göz önüne alınarak geliştirilen WhatsApp Business işletmecilere müşteriyle daha etkili ve hızlı bağ kurmasını sağlıyor.

WhatsApp ilginç bir mecra. Fotoğrafları Instagram’dan paylaşıp, diğer görüşlerimizi Facebook’tan açıkladığımız bir dünyada WhatsApp da günlük sohbetimizi tekeline alıyor. Adeta bu üçgene girince tüm varlığımızda Facebook’un oluyoruz. WhatsApp’te paylaşılan, yayılan gündem de ne Facebook’a ne Twitter’a benzemiyor. Ve tüm bu bireysel akışın içinde bir de küçük işletmeler için yarattığı değer var. Herkesin -büyük çoğunluğun- kullandığı bir mesajlaşma uygulaması küçük işletmeler için bire bir iletişimde hayati önem kazanabiliyor. Ancak iş için anlık mesajlaşma kullanmak iş ile özel hayat arasındaki çizginin yok olmasına neden olabiliyor. Çünkü aynı pencere hem arkadaş ve yakınlarla hem de müşterilerle konuşuluyor. Tüm bunlara çözüm için WhatsApp Business geliştirildi.

WhatsApp Business Google Play Store’da

WhatsApp Business, dün gerçekleşen lansmanıyla beta dönemini tamamladı ve bazı ülkeler için yayınlandı. İlk etapta Android işletim sistemi için yayınlanan WhatsApp Business, kademeli olarak tüm dünyada yayınlanacak ve nihai olarak iOS’e de uyarlanacak. WhatsApp’in bu adımla başarmak istediği dünya üzerinde işletmelerle iletişim kuran 1,3 milyar insanın deneyimini iyileştirmek.

WhatsApp Business’ın sunduğu yenilikler arasında işletmeye dair bilgilerin bulunduğu işletme profili, akıllı mesajlaşma ve otomatik yanıt gibi mesajlaşma araçları, sıkça sorulan sorulara hızlı yanıtlar, mesajlaşma istatistikleri, WhatsApp Web arayüzünü kullanma, İşletme Hesabı rozeti gibi özellikler alıyor. İşletme Hesabı rozeti sayesinde kullanıcılar bir işletmeyle mesajlaştığından haberdar oluyor. Zaman içinde hesaptaki numarayla işletme numarasının örtüştüğü teyit edildikten sonra işletmeler onaylı hesap olarak listelenecek.

WhatsApp kullanıcılarının deneyiminde ise bir değişiklik bulunmuyor. Uygulamayı her zamanki gibi kullanmaya devam edecekler. WhatsApp Business’ı Android cihazlarınız için buradan indirebilirsiniz.

Görsel: WhatsApp