Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony’den Evinizi Sinemaya Çevirecek 4K Projektör Sehpa

Sony’den Evinizi Sinemaya Çevirecek 4K Projektör Sehpa

CES 2018'te tanıtılan Sony'nin yeni projektörü, 4K görüntü ve 360 derece ses kalitesi ile ev sinema sistemlerine estetik bir yaklaşım getiriyor.

Sony, ilk olarak Eylül 2014’te duyurduğu Life Space UX serisi ile yaşam alanlarına inovasyon, tasarım ve hayal gücünü kullanarak farklı bir deneyim katmayı amaçlıyor. CES 2018’te serinin en yeni ürünü olan Ultra Short Throw Projector LSPX-A1’i deneyimleme fırsatı buldum.

Ev konforunda 4K

Sony geçen yıl burada aynı serinin bir önceki versiyonunu duyurmuş. Bu sene tanıtılan yeni versiyonda, üst yüzey mermerle kaplanmış ve alt bölümde ahşap detaylar ile oldukça şık bir görüntü elde edilmiş. Metal ayaklarda yer alan Glass Sound Speaker ile 360 derece ses kalitesi içeren projektör, duvara 25 cm mesafeden 120 inç genişliğinde 4K görüntü kalitesi sunuyor.

6 hoparlörden oluşan ses sistemi organik cam tizler, üçlü mid’ler (orta frekanslı) ile görüntü ve ses eşzamanlı aktarılıyor. Güçlü subwoofer sayesinde de azami etki yaratılıyor. Hoparlörlerden 5’i ön cepheye bakarken sonuncusu da arka tarafta bulunuyor ve duvardan yansıyarak yayılıyor. Böylece 360 derecelik etkili bir ses deneyimi de yaşatmış oluyor.

Mükemmel görüntü ve ses kalitesi ile etkilendiğim projektörün evinize bambaşka bir hava katacağı tartışılmaz. Gelecek aylarda satışa çıkacak projektörün 30.000 dolar etiket fiyatı olacağı belirtiliyor.

Görsel: Bigumigu, Youtube, Sony