Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mesajlaşma Uygulamalarına Samsung da Katıldı: ChatON

Mesajlaşma Uygulamalarına Samsung da Katıldı: ChatON

İki kişi arasındaki mesajlaşmada ana uygulama olabilmek yeni dijital dünyanın en büyük savaşlarından birine sahne oluyor.

Benim gibi eski kafalılar hala SMS'in kısıtlı arayüzüyle uğraşırken, BlackBerry kullanıcıları çoktan BBM'e, yani BlackBerry Messenger'a alıştılar bile. iPhone'da yaygınlaşan ve daha sonra BB ve Android'i de destekleyerek büyük yaygınlık kazanan WhatsApp uygulaması da metin dışında ses, fotoğraf ve video da gönderebilmesiyle telefon defterinizdeki kişilerle mesajlaşmanın daha modern ve yaygın bir yolu olmayı başardı.

Apple bu alanda sahiplenebileceği boşluğu görmekte gecikmedi ve iMessage'ı duyurdu. iOS'e önümüzdeki günlerde gelecek güncellemede pakete dahil olacak iMessage, tıpkı WhatsApp ve BBM gibi, şebekeden bağımsız olarak veri iletişimiyle mesajlaşmaya olanak tanıyor.

Bu arada tüm sosyal hayatımızın merkezine çökmeye kararlı olan Facebook da sadece Facebook arkadaşlarımızla mesajlaşmamıza yarayacak Facebook Messenger uygulamasını yakında sunacağını duyurdu. Bilgisayarda e-posta yerine Facebook üzerinden mesajlaşmaya alışmış kitle için önemli. Öte yandan Facebook'un kendi uygulaması içinde zaten mesajlaşma fonksiyonu olduğunu düşünürsek ilginç bir strateji.

İşte bu karmaşık mesajlaşma uygulamaları ortamında ana mesajlaşma uygulamamız olmaya aday bir fikir de Samsung'dan geliyor.

Samsung, hem kendi Bada işletim sisteminde, hem de Android, iOS, BlackBerry platformlarında versiyonları bulunan ve temelde WhatsApp gibi çalışan ChatON uygulamasını duyurdu. Bu hamlesiyle Samsung'un Apple'ın strateji ve iş geliştirme metodlarını ciddi bir şekilde örnek alarak rekabette geride kalmamaya çalışacağını öngörebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=EMPEm147BPo