Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WhatsApp’i Reklam Mecrası Olarak Kullanmak

WhatsApp’i Reklam Mecrası Olarak Kullanmak

İsrailli çikolata markası gençlerin en çok kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'in içine giriyor.

Tüm dünyada kullanılan ücretsiz ve anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp her nerede olursanız olun -lokal pazarlardaki spesifik mesajlaşma uygulamalarını saymadığımız koşulda- tüm gençlerin bir numaralı gözdesi. Özellikle ortaokul ve lise çağındaki gençler uyanık olduğu saatlerin tamamını bu uygulamanın içinde geçiriyor. Bundan bir süre önce de aynı yaşlardaki gençlerin diğer rağbet gösterdiği uygulama Snapchat’i keşfeden markalardan bahsetmiştik.
Katy Perry’nin de son video klibinde WhatsApp temasını kullanmasının ardından da gelişmiş olabilir ki İsrailli çikolata markası Klik WhatsApp’i reklam mecrası olarak kullanmak istemiş fakat uygulamanIn bir reklam modeli yok. Markanın ajansı Great Creative, Simon Says oyununu bu projeye uyarlamış ve ortaya Klik Says isimli oyunu çıkarmış.
WhatsApp içi oyun Klik Says için marka adına bir WhatsApp hesabı açılıyor ve kullanıcılar markanın Facebook sayfasında verilen numara ile bu hesabı WhatsApp listesine ekliyor. WhatsApp chat gruplarına Klik Says hesabını ekleyen gençler bu hesabın onlara verdiği küçük ve eğlenceli görevleri yerine getiriyor.

Bu proje sonunda 2 bin genç markayı WhatsApp’te eklemiş ve onların %91’i Klik Says oyununu tamamlamış. Aynı zamanda markanın Facebook sayfasında da 1 milyon izlenme elde edilmiş, hesabın etkileşim oranı %51 artmış.
Videonun sonunda gençlerin bu oyunu neden bir marka hesabı ile oynamayı tercih ettiği, yani kurguya eklenen havucu da eklemelerini beklerdim. Kullanıcılar bu etkileşimi arkadaşlarıyla da kurabilecekken neden Klik’le oynadıklarının ödül anlamında bir yanıtı olmalı.