Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’den Bir Sosyal Yolculuk Paylaşımı Uygulaması Yolyola

Türkiye’den Bir Sosyal Yolculuk Paylaşımı Uygulaması Yolyola

Yolyola Türkiye'den yepyeni bir paylaşım ekonomisi girişimi örneği ve aynı yolu kullanan yabancıları birbiriyle buluşturmayı hedefliyor.

Yaşasın paylaşım ekonomisi, yaşasın medeniyet!

Yolyola Türkiye’den bir paylaşım ekonomisi alanında girişim örneği. İnternet sitesi Facebook’la sisteme bağlanan kayıtlı kullanıcıların bilgilerini eşleştirip her gün çeşitli nedenlerle aynı yolu kullanan insanların araç kullanımında optimizasyon yapıp aynı aracı kullanmaları konusunda aracılık ediyor. Kısacası bir sosyal yol paylaşım uygulaması. Detaylar videoda:

Kullanıcılar ihtiyaç anlarında sistemden kendine uygun olan opsiyonu bulup rezervasyon yaptırıyor ve sürücü ile yolcu konumundakiler bu aşamadan sonra kendi aralarında haberleşiyor. Belirtmekte fayda var ki her paylaşım ekonomisi internet girişiminde olduğu gibi Yolyola’da da kullanıcıların kritik birkaç demografik bilgisi hesabında fotoğrafıyla birlikte yer alıyor. (Facebook hesabı ile bağlandıklarını bir kez daha hatırlatalım.)

Sisteme kendinizi sürücü ya da yolcu olarak tanıtabilirsiniz. Sistemi kullandıkça içinde puan biriktirebilir, bu puanları çevre dostu markalardan alışveriş için kullanabilirsiniz.

Belki olaya ekonominin dışında başka bir pencereden bakmak olabilir ama ben paylaşım ekonomisi girişimlerini sosyal yanları nedeniyle de çok seviyor ve merakla izliyorum. Insanların ortak bir amaç için birbirlerini önceden tanımamalarına rağmen aynı yola çıkabilmelerini izlemek güzel.

Bigu’nun bugüne kadar yer verdiği paylaşım eknomisi haberleri burada.