Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW’den Premium Araç Paylaşım Uygulaması: DriveNow

BMW’den Premium Araç Paylaşım Uygulaması: DriveNow

BMW'den ZipCar benzeri bir paylaşım uygulaması.

BMW’nin yeni uygulaması şehiriçi ulaşım (urban mobility) konusunda bir süredir ucundan gösterdiği yatırımların ilk büyük meyvesi olacak gibi görünüyor. Yazıyı okumaya vaktiniz yoksa direkt aşağıdaki videoyu izleyin.

BMW elektrikle çalışan modellerini “BMW i” adlı yeni bir alt marka altında sunma kararı almıştı hatırlarsanız. Bu lansman haberinde, BMW’nin MyCityWay isimli bir mobil uygulamayı da satın aldığını belirtmiştik. Bu satınalmayı, BMW’nin yeni vizyonu için New York’ta kurduğu bir yatırım finansmanı kuruluş

(BMW Ventures)gerçekleştirmişti.

BMW, şehiriçi ulaşım konusunda bir bombayı da Almanya’da patlattı: BMW i, Mini ve Sixt ortak projesi olan DriveNow adlı bir uygulama ile “premium araç paylaşımı” alanına giriyor. Bu modelin öncüsü, ABD’de oldukça başarılı bir iş modeli kuran Zipcar şirketi. Eğer Zipcar’ın iPhone uygulamasına sahipseniz, herhangi bir park noktasındaki Zipcar aracını hemen o dakika log-in olarak alıp kullanabiliyorsunuz, sonra da dilediğiniz yere bırakıyorsunuz. Zipcar şimdi büyüdü ve filosu genişledi ama işe ilk başladığı zamanlarda Mini markalı araçlarla yapıyordu halka ilişkiler faaliyetlerini.

BMW de, önce Münih’te, hemen ardından da Berlin’de hizmete sokacağı sistemde aracı dilediğimiz yerden alıp, dilediğimiz yere bırakabileceğimiz bir sistem kurgulamış. Benzin, ücretli park yeri gibi bedellerin hepsi kullanım dakikaları içinde ücretlendiriliyor. Araç sahibi olmadan bir sorunsuz araca erişim isteyebilecek bir kitle için oldukça zahmetsiz bir çözüm gibi duruyor.