Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Masaldan Fırlamış Çikolata Evde Kalmak İster Misiniz?

Masaldan Fırlamış Çikolata Evde Kalmak İster Misiniz?

Booking.com, cadı bir ev sahibiyle uğraşmadan ve masallardaki gibi bir atmosferle çikolatadan yapılmış eve davet edebiliyor.

Hep masallarda okurduk şekerden yapılma evleri. Genellikle de şekere kanıp oraya gidenler için sonu iyi bitmezdi çünkü büyük olasılıkla bir cadı orayı avlanmak için tuzak olarak kullanmaktaydı. Bu yüzdendir ne zaman ormana gitsem şekerden bir ev gördüm mü uzak dururum. Aman, ne me lazım, ev sahibi cadıysa Airbnb ya da Booking.com’dan düşük puan bile veremeyiz. Neyse ki Booking.com var da, bizleri cadı bir ev sahibiyle uğraşmaktan kurtardığı ve tamamen süper ev sahipliği olan bir çikolata eve davet edebiliyor.

Hansel ve Gretel masalının ve bizde yarattığı travmaların aksine Booking.com tamamen çikolatadan yapılmış bu kır evinde bizlere şeker mi şeker bir deneyim teklif ediyor. Bu evde geçirdiğiniz gecelerde her köşede büyük olasılıkla lezzetli anınız olacak. Ama sanmıyorum ki evden bir ısırık almak ücret dahilinde olsun.

Evim, Tatlı Evim!

18 metrekarelik ev sanatçı çikolata ustası Jean-Luc Decluzeau tarafından tasarlanıp üretilmiş. Ev, Paris yakınlarındaki Sevr semtinde bulunan Cité de la Céramique bahçesinin içerisine yapılmış. Bu kulübe ilk bakışta ahşaptan yapılmış tipik, rahat bir kır evi gibi görünüyor, ama biraz yaklaşınca çikolata kokularını almaya başlıyorsunuz. Ev 1,5 tonluk çikolatadan üretilmiş işin aslı. Konuklar çikolata duvarları, çikolata çatısı, şömine, şifoniyer, saat, bardaklar, kitaplar ve hatta çikolata dolu bir avize dahil olmak üzere baktıkları her yerde tatlı bir ziyafet görebiliyorlar bu yüzden. Eğer evin içerisinde hala yeterince çikolata doyulmadıysa da dışarıda konukları beyaz çikolata dolu bir ördek göleti de bekliyor.

Bu şeker mi şeker kır evinde kalan konukların ayrıca Decluzeau ile bir çikolata yapım atölyesine de katılma şansları oluyor. Tabii ki bu atölyede çikolatan bir ev yapılmıyor lakin yine minik atıştırmalıklar nasıl yapılıyor öğreniyor konuklar. Bu evin yapılmasındaki amaç Booking.com’un sunduğu çeşitlilikleri kutlamakmış. Herhalde Airbnb’nin ejderha ya da LEGO evleriyle alakası yoktur.

Eğer bu evde kalmak istiyorsanız rezervasyon tavimi dolmadan tutun demek isterdim lakin dolmuş bile. Çikolata canavarları tüm günlere rezervasyon yapmışlar.

Görsel: Booking.com