Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bellcycles ile Bisikletini Kullanım Amacına Göre Kendin Yap

Bellcycles ile Bisikletini Kullanım Amacına Göre Kendin Yap

Alex Bell, kendin yap bisiklet projesi Bellcycles ile kullanıcıya iki tekerli bisiklet, üç tekerli bisiklet, kargo bisikleti ya da bir elektrikli bisiklet inşa etme olanağı yaratıyor.

Yatay bisiklet Cruzbike ve asılı durarak kullanılan FLIZ’in ardından Bellcycles da sürüş pozisyonu açısından sunduğu sıra dışı deneyimle radarımıza yakalandı. Önden çekişli bu bisikletin en ayırt edici özelliklerinden biri de parçalarının kendin yap felsefesiyle farklı biçimlerde birleştirilebilmesi ve böylece dilediğiniz türde bir bisiklet yapmanıza imkan vermesi.

İki tekerli bisiklet inşa et, ön tekerin üzerinde sürüş deneyimi yaşa

New Yorklu bisiklet tutkunu Alex Bell’in buluşu olan Bellcycles iki tekerliyken ne kadar tuhaf görünse de; kompakt oluşu, modüler yapısı ve farklı binicilik tarzı ile cesur bir tasarım. 19. yüzyıla ait tarihi fotoğraflardan ya da Turhan Selçuk’un efsanevi çizgi roman karakteri Abdülcambaz’dan anımsayacağınız yüksek ön tekerli penny-farthing bisikletleri anımsatıyor. Ardında yatan fikir de görünümü kadar iddialı. Zira Bell, normal bisikletlerden daha küçük, daha ucuz ve modüler bir bisiklet oluşturmak üzere yola çıkmış. Tasarlayacağı bisikletin çeşitli malzemelerle monte edilebilir olmasını ve herhangi bir kaynak gerektirmemesini hedeflemiş. Öyle ki Bellcycles’ın New York’ta bir apartman dairesinde de Antarktik’teki bir araştırma istasyonunda kolayca inşa edilebilir olmasını istemiş ve bunu başarmış. Sosyal değişim yaratan projelerin ödüllendirildiği HackadayPrize‘da da geçtiğimiz yıl finale kalmış.

Üç tekerli bisiklet, kargo bisikleti ya da bir elektrikli bisiklet de yapabilirsin

Bellcycles bisiklet sürücüsünün ihtiyaçlarına bağlı olarak; iki tekerli bisiklete, üç tekerli bisiklete, kargo bisikletine veya bir elektrikli bisiklete dönüşebiliyor. 100 civarı parçadan oluşan bisikletin, kit olarak satışa sunulması çok az araçla monte edilebilmesi hedefleniyor. Tedbir olarak da kullanıcının, bisikleti dilediği formatta monte ettikten sonra hemen trafiğe çıkmak yerine birkaç saat test sürüşü yapması gerekiyor. Aslında bisiklet henüz satışa sunulmamış ancak kitlesel fonlama platformlarında bir kampanya başlatılması an meselesi.

Görsel: Facebook.com/BellcyclesCompany