Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üstü Açılabilen Ev

Üstü Açılabilen Ev

Hollanda'da bulunan üstü açılabilir orman evleri, Holenberg'de konaklamak isteyenlere unutulmaz bir deneyim vadediyor.

Bir orman evi olarak kurgulanan bu küçük ev, “Cabin ANNA” adını taşıyor. Ev, Hollanda’danın Gelderland şehrindeki bir kırsal yerleşim alanı olan Holenberg’de konumlandırılmış.

Üstü tamamen açıldığında doğayla olan sınırları tamamen kaldırmayı sağlıyor. Yatak odasını, salonu veya gömme küvetini ormanın mis gibi kokusuna, manzarasına ve diğer etkilerine maruz bırakacak şekilde açılan bir açılır tavan yapısına sahip. Tasarım, Caspar Schols imzasını taşıyor.

Bu evde konaklamak için şuradan rezervasyon yaptırılabiliyor. Videolardaki ANNA Origin isimli evin yanı sıra De Maashorst’ta ve De Biesbosch’ta toplam 4 ANNA Cabin daha var. Onlar da Quercus, Cytisus, Ulex ve Molinia adlarını taşıyor. İnternet sitesindeki açıklamalara göre evlerin tamamı huzur ve mahremiyet sunan benzersiz noktalara yerleştirilmiş. Muhtemelen ilham bulmak isteyen yaratıcı bünyelerin çok ilgi gösterdiği konaklama alanları.

İster camekanın ardından doğayı izle, istersen sınırları tamamen kaldır

Videolardaki görüntüler çok hoş ve çok da beğeni almış. Öte yandan ev hakkında mizahi yorumlar da var. Örneğin aşağıdaki videoda @thomass_thecharm‘ım “Bu evi bir sivrisinek mi tasarladı?” şeklindeki yorumu beni benden aldı. Gerçi bu gibi durumlar için camekanlı katman seçeneği mevcut. Yani evin üzerini tamamen açmak yerine sadece en dış katmanı açarak camekanın ardından doğayı izlebiliyorsunuz. Ayrıca güneşli kış günlerinde evin üstünü açabilmek de insana harika hissettirebilir. Siz ne dersiniz?

Akordiyon Gibi Genişleyebilen Yapı

Rayların Üzerinde Hareket Eden Stüdyo

Eski Uçaklar Kapsül Yapılara Dönüşüyor

Görsel: Cabin ANNA