Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akordiyon Gibi Genişleyebilen Yapı

Akordiyon Gibi Genişleyebilen Yapı

Ofis ya da atölye gibi kullanılabilen IWI, ihtiyaca göre genişletilip daraltılabilen esnek bir yaşam alanı sunuyor.

IWI, kullanıcının bireysel yaşam tarzına uyum sağlamak için sorunsuz bir şekilde kapanıp açılabilen esnek bir yaşam alanı sunuyor. Ekvadorlu mimarlar Juan Ruiz ve Amelia Tapia tarafından Quito’da tasarlanan yapıda, hafif ahşap ve kanvas kumaş kullanılmış. Yapı tam olarak kapandığında bir dolap görünümüne bürünüyor. Hatta gerçekten de dolap olarak işlev görüyor.

Bahçe ya da teras için ideal bir çözüm

Yapı; ofis, yoga stüdyosu, atölye veya misafir ağırlama alanı gibi farklı amaçlarla kullanılabiiyor. Juan Ruiz ve Amelia Tapia; yapının evrenselliğini, seri üretimini ve kolay montaj ve demontajını sağlamak için IWI’yi Computer Numerical Controlled (bilgisayarlı sayısal kontrol) teknolojisini kullanarak tasarlamış. Arka modül; aydınlatma, elektrik prizleri ve elektrik anahtarları gibi temel unsurları içeriyor. Tekerlekler üzerinde kayan ön modülün içinde mekanın girişi yer alıyor. Bu alan, kullanıcının tercihine göre istenilen miktarda uzayabiliyor.

Yapı, kalıcı bir müdahaleye gerek duyulmaksızın esnek bir şekilde kullanılabiliyor. Örneğin yağmur dindiğinde IWI’yi kapatıp terasta yer açmak mümkün. Zaten IWI, Ekvador gibi sıcak ve yağışlı iklimlere sahip bölgelerde; teras, bahçe gibi alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış. Dört kişiyi rahatça barındıracak şekilde genişleyebiliyor.

Daha önce yer verdiğimiz kapsül yapılara buradan göz atabilirsiniz. Özellikle eski uçaklardan yapılan şu yapılar ilginizi çekebilir.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

IWI (@iwi.ec)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: IWI