Yunanistan’ın plajlara kurduğu tekerlekli sandalye sistemi, plastik sandalyeleri tekerlekli sandalyeye dönüştürme projesi ve tekerlekli sandalyeyi anında elektrikli bisiklete dönüştüren ek teker son yıllarda rastladığımız en etkileyici projelerdendi. Bu alandaki bir başka çarpıcı iş de tekerlekli sandalye tasarımına estetik bir değer katan Resilience oldu.
Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilen motorlu tekerlekli sandalye “Resilience” tekerlekleri alüminyum gövdesinin altında gizlenmiş lüks bir tasarıma sahip. Tasarım Hanyoung Lee, Hyunsub Shin, Seongmin Ha, Soyeon Park, Jun Hong ve Haejun Park’ın imzasını taşıyor. Dirençlilik/hızlı iyileşme anlamına gelen ismi, kişinin zor zamanlara dayanma veya her zamankinden daha güçlü ve cesur bir şekilde ayağa kalkma yeteneğine işaret ediyor.
İç ve dış mekan kullanımına uygun özellikler
Onlar için ‘Resilience’; hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için tasarlanmış, otururken günlük aktivitelerini kolaylaştırmalarına yardımcı olan bir iç ve dış mekan tekerlekli sandalyesi. Esnek plastik bileşenleri ve yastıklı yapısıyla maksimum konfor sağlıyor. Sağlam alüminyum çerçeve, tekerlekli sandalyenin yıpranmadan uzun süre kullanılmasını sağlarken yollarda görünürlük ve güvenlik için keskin şekilde yanıp sönen bir arka lambası da mevcut.
“Resilience” tekerlekli sandalyenin baş dayama kısmı, kullanıcının baş hareketinin yönünü takip edebilen uzun bir yastıkla desteklenmiş. Bacak destek kısmı da kullanıcının isteğine göre yükseltilebiliyor.
Tekerleri kaplayan alandaki görsel yaklaşım, istiridyelerin ve deniz kabuklarının yüzeyindeki belirgin kemerli dalgalanmaları hatırlatıyor. Bu parçalar yontulmuş ve sonra tekerlekli sandalyeye gömülmüş. Pembe, gri ve kahverenginin bir arada kullanılmasıyla sandalye ayrı bir zarafet kazanmış.
“Resilience”, fotoğraflarda gördüğünüz “Brio” adlı bir ulaşım aracıyla birlikte kurgulanmış. Bu araç, tekerlekli sandalye kullanmanın ulaşımda yarattığı sıkıntıları karşı kökten çözümü temsil ediyor.
Görsel: Instagram