Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çöpten Çıkan Bir Koleksiyon

Çöpten Çıkan Bir Koleksiyon

IKEA, eksik parça ya da ufak hasar nedeniyle çöpe atılan ürünlerini tamir edip uygun fiyatla satışa sunduğu The Trash Collection 2021 ile sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor.

Gezegenimizi daha iyi bir yer haline getirmek için sorumluluklarımız olduğunu reklamlarında vurgulayan IKEA, sürdürülebilirlik merkezli kampanyalarıyla müşterilerinin de harekete geçmesi için teşvikte bulunuyor. Öte yandan eskiyen veya yedek parça eksikliğinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle birçok IKEA ürünün sonu çöplük oluyor. Örneğin, Norveç’te her yıl yaklaşık olarak 3 milyon mobilya eskidiği ya da yenisi alındığı için çöpe gidiyor.

trash collection

Çöpe atma, tamir et ve yeniden kullan

Oslo merkezli reklam ajansı Try ile The Trash Collection 2021 kampanyasını düzenleyen IKEA, çöpten kurtarılıp yeniden kullanıma kazandırılmış ürünleriyle çarpıcı bir koleksiyon sunuyor. Geçtiğimiz yıl Black Friday’de müşterilerinin ikinci el eşyalarını alıp onları ikinci el kategorisinde yeni sahipleriyle buluşturan IKEA, The Trash Collection 2021 ile markanın çevreye duyarlı olma politikasını desteklerken temizlenen ve yenilenen eşyaların başkaları için büyük bir hazine olabileceğini de vurgulamış oluyor. İkinci el konusunda benzer bir vurguyu Stuff Monster kampanyasında da ön planda tutan şirket ürünlerinin ömrünü uzatmak ve çöpe gitmesini caydırmak için yedek parça hizmeti de sunuyor.

Çöp kutusuna yaslanmış halde bırakılmış bir FRANKLIN taburesi, çöp kutusuna atılmış kırık BILLY kitaplık, demiryolunda terk edilmiş HEMNES çalışma masası ve daha fazlası reklam filminde yer alıyor. hurda yığınları içinde ya da bir köşede kaderine terk edilmiş ürünleri tekrar kullanıma hazır hale getirmek için hangi işlemlerin yapıldığını anlatan kampanya bu ikinci el ürünlerin orijinaline kıyasla ne kadar uygun fiyatlı olabileceğini de gösteriyor.

Hasar gören ürünler için yedek parça desteği

The Trash Collection 2021, markanın iki önemli hizmetine vurgu yapıyor. IKEA, müşterilerinin artık ihtiyacı olmayan ürünlerini teslim alabileceğini ya da yedek parçaya ihtiyaç duyan ürünler için ücretsiz olarak yedek parça temini yapabileceğini aktarıyor. Her iki durumda da Norveçlilerin mobilyalarını artık daha az sokağa atması hedefleniyor.

Atılan ürünlerin genellikle iyi durumda olduğunu ve çoğunlukla ufak tefek yedek parça sıkıntıları dışında tekrar kullanılabileceğini hatırlatan IKEA pazarlama iletişim müdürü Tobias Lien, ufak bir tamiratla ürünlere ikinci bir şans vermenin ne kadar kolay olduğunu göstermek istediklerini söylüyor.

Künye

Müşteri: IKEA Norveç
Ajans: Try
Prodüksiyon Şirketi: Aparent
Yönetmen: Kavar Singh, Niels Windfeldt

Görsel: YouTube, IKEA, Creative Review