Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Müşterilerinin Nefret Ettiği İşleri Severek Yapıyor

IKEA Müşterilerinin Nefret Ettiği İşleri Severek Yapıyor

Mother London'ın IKEA için hazırladığı animasyon filmler müşterilerinin alışveriş zamanı yaşadığı angaryalara dikkat çekiyor.

Bu yıl sürdürülebilirlik konusunda adımlar atan IKEA, Greenwich’te açtığı mağazasının sürdürülebilirlik açısından en gelişmiş mağaza olduğunu iddia etmiş ve Mother London ile çevre dostu cüzdan kampanyası hazırlamıştı. Mother London ile çalışmaya devam eden şirketin son kampanyasında müşterilerinin sıkıntı yaşadığı konulara sunduğu çözümleri eğlenceli animasyonlarla anlatıyor.

Reklam ajansı Mother London IKEA’nın yeni sosyal kampanyası We Love the Things You Hate (Nefret Ettiğiniz Şeyleri Seviyoruz) için bir dizi animasyon hazırladı. Esprili, keskin zekalı animasyonlar IKEA mağazalarındaki alışveriş deneyimlerini ve alışveriş sürecindeki sıkıntıları hayata geçiriyor. Yapılan alışverişin dışında yaşanılan problemlerin farkında olan şirket müşterilerini bu sıkıntıdan kurtarabileceğini bu animasyonlarla anlatıyor. Şirket, müşterilerin alışveriş süresinde zorsunduğu işler arasında bulunan araba için park yeri bulmak, satın alınan büyük eşyaların taşımak, mağaza gezerken bir yandan çocukla uğraşmak gibi örnekleri toplayıp animasyon filminde kullandı.

Layzell Bros animasyon sanatçılarının elinden çıkan keskin renkli basit şekilli figürler müşterilerin sevmediği ama IKEA’nın yaparken mutluluk duyacağı anları paylaşıyor. Alışverişiniz sırasında kabusa dönüşen anlar böylelikle daha keyifli hale gelebileceğini belirtiyor.

Eğlenceli ve esprili animasyonlar IKEA müşterilerinin alışveriş hakkında şikayetçi olduğu konuların özüne dikkat çekiyor. Böylelikle IKEA müşterileri, alışveriş sırasında çocuğu ile uğraşmak zorunda kalmayacağını ya da aldığı ürünleri evine nasıl daha kolay bir şekilde götürebileceğini öğrenmiş oluyor. IKEA Hazırlanan animasyon filmlerinin tamamını projenin prodüksiyon şirketi olan Blinkink’in sitesinde bulabilirsiniz.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: Mother London
Prodüksiyon Şirketi : Blinkink
Yönetmen: Layzell Bros
Tasarım: Nato Floral
2D Animasyon: Reg Isaac, Simon Testro, Thomas Knowler, Rhys Byfield

Görsel: Blinkink