Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bovling Salonunda Gezen Bir Drone

Bovling Salonunda Gezen Bir Drone

Yapım şirketi Rally Studios tarafından yayınlanan videoda bir drone bovling salonu içerisinde seri ve keskin hareketlerle gezintiye çıkıyor.

Drone ile harika görüntüler yakalamak, farklı açılardan video çekimleri yapmak mümkün. Tabii burada drone’u kullanın kişinin yetenekleri ve yaratıcı fikirleri de önemli bir kriter. Parker ve Clayton Calvert kardeşlerin drone kullanarak Roma, Siena ve New York’u kayıt altına aldığı filmler bu yaratıcılığa bir örnek. Sanatçı Dirk Koy tarafından drone kullanılarak hazırlanan LUFTRAUM isimli kolaj videosu ise havadan çekilen görüntülerin yaratıcı bir fikirle harmanlandığında ne gibi sonuçlar alınabileceğini gösteriyordu. Drone ile farklı yerlerde çekilen fotoğraflar ise olaya farklı bir açıdan bakmaya imkan tanıyordu. Video prodüksiyon şirketi Rally Studios tarafından yayınlanan ve bir bovling salonun içerisinde küçük bir tura çıkartan video ise drone’u kullanan kişinin yetenekleri sayesinde heyecan verici derecede hareketli sahneler içeriyor.

bovling

Drone’un dar alanda kıvrak hareketleri

Prodüksiyon, post prodüksiyon ve dijital işlere odaklanan ödüllü stüdyonun yapımcıları Jay Christensen and Anthony Jaska tarafından hazırlanan videoda drone’u Jay Christensen kullanıyor. Cinewhoop drone ile çekilen görüntüler salonun içerisinde hızlı bir tur atmamıza vesile oluyor. Bu tarz drone’lar küçük oluşu ve keskin hareket kabiliyetiyle biliniyor. Aynı zamanda videonun yönetmeni olan drone’un pilotu Jay Christensen, first person view (birincil gözden bakış) ile çekimi gerçekleştiriyor. Kapalı ortamlarda bu tarz çekimlerde pilotun tek görsel kaynağı drone üzerindeki kamera olduğu için en ufak görüntü kaybında bile drone bir yere çarpıp düşebiliyor.

Rally Studios tek seferde alınan kayıt için kaç defa tekrar yaptıkları bilgisini paylaşmıyor. Açıkçası dar alanda böylesine seri hareketlerin yer aldığı çekimde deneme sürüşlerinin baya vakit aldığı söylenebilir. Stüdyodan Brian Heimann uçuş öncesi ciddi bir süre planlama yaptıklarını ve sürüşün haritasını çıkardıklarını söylüyor.

Minneapolis’te bulunan Bryant Lake Bowl and Theater isimli salonun içerisinde bovling alanı, restoran, bar ve bir de küçük tiyatro sahnesi bulunuyor. Dışardan başlayan çekimde drone hızla salonun içine, bovling oynayanların arasına dalıyor. Bir süre seri ve kıvrak hareketlerle salonun içerisinde dolaştıktan sonra salonun diğer bölümlerinde kısa bir gezintiye çıkıyor. Heyecanla geçen tüm sahnelerde olduğu gibi videonun finali de bu hareketliliğe yakışır bir şekilde gerçekleşiyor. Son olarak şunu da eklemek gerekiyor. Stüdyo, çekimlerin sonunda drone’un hala çalışır vaziyette olduğunu YouTube’daki yorumlarda paylaşıyor. Bu sorunun nedeni ise final sahnesinde yatıyor.

Görsel: YouTube