Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Ürünlerin Ömrünü Uzatan Sökme Kılavuzları

IKEA’dan Ürünlerin Ömrünü Uzatan Sökme Kılavuzları

IKEA, taşınma ve elden çıkarma gibi durumlarda ürünlerin hasar görmesini önlemek amacıyla "Disassembling Instructions" adlı sökme kılavuzlarını yayınladı.

IKEA’nın ikonik montaj kılavuzları, çoğu zaman iletişim kampanyalarının da merkezi haline geliyor. Yeni yıl için hazırladıkları kurabiye ev montaj kitleri ve karantinadaki çocuklar için hazırladıkları oyun evi kılavuzları bunun en şirin örnekleriydi. Marka, bu defa Disassembling Instructions adlı demontaj kılavuzlarıyla sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetini ortaya koyuyor.

IKEA “Disassembling Instructions” ile müşterilerini sürdürülebilir yaklaşıma teşvik ediyor

IKEA, 2030 yılına kadar ürünlerinin her birini yeniden kullanım, onarım, yeniden satma veya geri dönüştürme potansiyeline sahip olacak şekilde gözden geçireceğini duyurmuştu. Stuff Monster ve New Chapter gibi kampanyalarında da bu yaklaşımın izlerini görmüştük hep birlikte. Mobilya devi, kullanıcıları da sürdürülebilir bir yaklaşım için teşvik etmek amacıyla Disassembling Instructions’ı yayınladı. Bu sökme kılavuzları aracılığıyla IKEA kullanıcıların ürünlerinin ömrünü uzatabilmesini, yeniden kullanarak veya satarak değerlendirebilmesini hedefliyor.

Disassembling Instructions

IKEA internet sitesinde Disassembling Instructions’ı şöyle açıklıyor: “Demontaj talimatlarıyla mobilyalarınızın ömrünü uzatmak, sürdürülebilirlik taahhüdümüzün üzerine inşa ettiğimiz yöntemlerden biri. İster taşınıyor olun, ister mobilyalarınızı başkasına verin veya satın. Doğru şekilde parçalarına ayırmak, hasar riskini azaltır ve çevre üzerindeki etkisini azaltır. Talih tutumlu olanlardan yanadır.”

Sökme/demontaj kılavuzları, çevrim içi olarak görüntülenebiliyor ve indirilebiliyor. Şu anda BILLY kitaplık, BRIMNES yatak, LYCKSELE çekyat, MALM masa, PAX gardırop ve POÄNG sandalye gibi en ikonik ürünler için kılavuzlar yayında.

disassembling instructions

Görsel: IKEA