Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çağdaş Kahramanlar Ukiyo-e Evreninde

Çağdaş Kahramanlar Ukiyo-e Evreninde

Jed Henry, video oyunu ve anime karakterleri gibi çağdaş kahramanları ukiyo-e stilinde ele aldığı "Ukiyo-e Heroes" serisine devam ediyor.

Ukiyo-e, ortaya çıktığı dönemle sınırlı kalmayıp Van Gogh gibi dev sanatçılar da dahil pek çok yaratıcı insana ilham verdi. Günümüzde çağdaş sanatçılar ve tasarımcılar da ukiyo-e evreninden beslenmeye devam ediyor. Popüler internet mimlerini, ukiyo-e tarzı çizimlere dönüştüren Memes of the Floating World yakın zamanda yer verdiğimiz örneklerdendi. Jed Henry de çağdaş ukiyo-e yorumlarıyla Instagram’da oldukça ses getiren bir sanatçı. Özellikle de Ukiyo-e Heroes serisi olduka dikkat çekiyor. Daha önce bu seriden çalışmalarının bir kısmına yer vermiştik. Sanatçı bu seride yeni işler üretmeye de devam ediyor.

Jed Henry, oyun ve ukiyo-e tutkusunu Ukiyo-e Heroes serisinde birleştirdi

Jed Henry, bir oyun tutkunu ve Japon kültürü hayranı olarak bu iki ilgi alanını Ukiyo-e Heroes serisinde birleştirmiş. Jed Henry’ye göre ukiyo-e bir zamanlar, Japon baskı sanatçıları için bu kültüre ait canavarları, kötü karakterleri ve kahramanları tasvir edebilecekleri bir sahneydi. Bu sahneden hicivden romantizme ve drama kadar farklı temalar işleniyordu. Bu yaratıcı tarz ve gelenek yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarıldı ve artık Japonya’nın video oyun endüstrisinde kendini gösteriyor. Ukiyo-e Heroes, Jed Henry’nin klasik Ukiyo-e tarzında tasvir ettiği favori oyun karakterlerini ve hikayelerini içeriyor.

Sanatçının tüm çalışmalarına internet mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Ukiyo-e Heroes Ukiyo-e Heroes Ukiyo-e Heroes Ukiyo-e Heroes Ukiyo-e Heroes

Görsel: Instagram