Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mekanik Çerçevelerde Ritim Tutan Ukiyo-e Eserleri

Mekanik Çerçevelerde Ritim Tutan Ukiyo-e Eserleri

Ugoita T., Japonya’nın kökeni 17. yüzyıla dayanan ve tahta kalıplarla yaratılan ukiyo-e sanatına çağdaş ve hareketli bir yorum getirdi.

Ukiyo-e; tahta kalıplara kadın bedeninin güzelliği, sumo güreşçileri ve tiyatral drama kabuki sahnelerinin resmedildiği, Japonya’nın klasikleşmiş bir sanat dalı. 17. yüzyılın popüler ukiyo-e sanatçısı Toshusai Sharaku, Japonya’nın ünlü kabuki aktörlerinin portrelerini çizen ancak, ağır eleştirilere maruz kaldığı için kariyerini noktaladı ve kayıplara karıştı.

Ugoita T. ise bu klasik Japon sanatına çağdaş ve akıllıca bir yorum getirdi. Sharaku’nun çalışmalarını günümüze taşıyan bir projeye dönüştürerek Rhythmic Pics olarak adlandıran, dans eden origamiler çalışmasından tanıdığımız Ugoita T., bir zamanların ünlü kabuki oyuncularının portrelerini mekanik tahta çerçevelere yerleştirdi.

Çerçevelerin içindeki motorlar ve mekanik parçalar, kabuki oyuncularının hareket etmesini sağlıyor. Uzun süre önce hayata veda eden 17. yüzyıl aktörleri, ritmik bass sesine göre bu çerçeveler içinde adeta dans ediyor.

Görsel: YouTube