Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Looney Tunes Evreninden Arka Planlar

Looney Tunes Evreninden Arka Planlar

Looney Tunes Backgrounds adlı Instagram hesabı, Looney Tunes evrenindeki karakterlerin yer almadığı arka plan sahnelerini paylaşıyor.

Bu dünyanın gerçekliğinden kaçıp huzur bulabildiğimiz çok az yer var. Bunlardan biri de çizgi filmler. Çocukluğumuza anlık geri dönüşler yaşatan bu evren yaratım sürecinde de en çok ilham aldığımız yerlerden biri. Richard Wilkinson, Looney Tunes karakterlerinin böcek versiyonlarını çizerek, Henk Verhoeff çizgi filmlerin dünyasından gerçek dünyaya düşmüş gibi duran çılgın mobilyalar yaparak bu ilham kaynağının gücünü göstermişti. Taku Inoue da Tom’un Jerry’yi kovalarken başına gelen komik kazaları heykele dönüştürerek çizgi-filmin en yaratıcı anlarına dikkatle bakmamızı sağlamıştı. Şimdi ise bakmaya doyamacağınız paylaşımlarıyla Looney Tunes Backgrounds var karşımızda.

Looney Tunes’suz Looney Tunes

Looney Tunes Backgrounds, Bask’lı TV yazarı ve komedyen Beñat Iturbe tarafından yaratılmış bir Instagram hesabı. Beñat, daha önce gördüğümüz ancak pek de önemli gelmeyen çizgi film sahnelerinin güzelliğini yakalayıp bu hesapta paylaşıyor. Açıklama kısmında “Looney Tunes’suz Looney Tunes” olarak tanımladığı hesap, herhangi bir karakterin olmadığı bol mekanları ve manzaraları konu alıyor. Çizgi filmlerin neşeli atmosferinin tersine bu sahneler bir parça hüzünlü. Ben paylaşımlara ilk göz attığımda, hem büyülendim hem de sanki herkesin terk ettiği bir yerde tek başına kalmış bir çocuk gibi hissettim.

Beñat paylaşımlarının her birinde sahneyi yaratan illüstratörlerin ismine yer veriyor. Takipçilerinin genellikle sanatla ilgilenen insanlardan oluştuğunu, eğitimli bir göze sahip olmaları sayesinde illüstratörün kim olduğunu kolaylıkla tahmin edebildiklerini belirtiyor. Hatta zaman zaman kendisinin eksik bıraktığı/bulamadığı illüstratörlerin isimlerini takipçilerinin uyarısıyla ekliyormuş.

Paylaşımlarını bir küratör edasıyla titiz bir şekilde kurgulayan Beñat; iç mekan, doğa ve kentsel manzara olmak üzere 3 farklı türde görüntüyü dönüşümlü olarak paylaşıyor. Arka arkaya 2 iç mekan sahnesi eklememeye özen gösteriyor. Beñat’ın bu hesaba bu kadar emek vermesi yalnızca çizgi film tutkusundan kaynaklanmıyor. İnsanların bu paylaşımlar sayesinde mutlu hissetmesi onu motive eden en önemli şeylerden. İnsanlara verdiği bu mutluluk ve neşenin yorumlara yansıdığını görebilirsiniz.

Görsel: Instagram