Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Kaan Bilaloğlu

Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Kaan Bilaloğlu

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serimizin dokuzuncu konuğu Kaan Bilaloğlu ile işlerini, karantina sürecini ve sonrasını konuştuk.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Evdeki Yaratıcılar’ın dokuzuncu konuğu Kaan Bilaloğlu

Evdeki Yaratıcılar sersinin dokuzuncu konuğu #drawthisinyourstyle etiketiyle başlattığı eğlenceli Instagram etkinliğini de yazdığımız sanatçı Kaan Bilaloğlu oldu. Kaan ile salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Sohbetin başlarında Kaan’ın eğitim geçmişi ve kariyerine başlama süreci ile ilgili kısa bir konuşma gerçekleşti.

Kaan, çöp kutuları üzerinde görmeye alıştığımız “ÖHÖ” öksürme efekti ve duvarlarda karşımıza çıkan “miqqey” karakterinden önce yapmış olduğu çizimlere değiniyor. Basit ama hikayesi olan bu tarz çizimlere gelene kadar yapılan çizimlerin ve birikimin önemini anlatıyor.

Kaan’ın karantina süreci ve sonrasındaki çalışma düzeni

Kaan, karantina sürecinde çalışma programının nasıl ilerlediğinde de bahsediyor. Çalışma arkadaş grubunun uzaktan çalışma prensibine alışık olmasının bu geçişi daha kolay hale getirdiğini vurguluyor. Sanatçı kendine ayırdığı vakitlerde ise çiçekleriyle ilgileniyor.

Konu Instagram üzerinden yürüttüğü iki serisi @sonrakoyarm ve @diypeeman serilerine gelince en az şeyle en çok şeyi anlatmanın ne kadar etkili ve güzel olabileceği konuşuluyor. Süreç içerisinde işler biraz daha detaylı hale gelse de basit çizimin ruhu hala korunuyor. Eğlenceli Instagram etkinliği diypeeman ise birçok sanatçının bir arada yer almasına imkan tanıyor. Kaan herkesin diypeeman serisine katılabileceğini söylerken elinde halihazırda olan çizimleri de gösteriyor. Sokakta yapılan çizimler, #drawthisinyourstyle ile ortaya çıkan diğer işler, büyükler için çizgi film programı ISLAHEVİ serisi ve Kaan’ın önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı işler bahsedilen diğer konular arasında yer alıyor.

12 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen yayın yaklaşık 45 dakika sürdü. Yayının son kısmında izleyicilerden gelen sorular da cevaplandı. Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram