Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Televizyonlar Kedi Yatağı Oldu

Eski Televizyonlar Kedi Yatağı Oldu

Hem kedisini mutlu etmek hem de eve dekoratif bir nesne eklemek isteyen kedi tutkunları, eski televizyonlara kedi yatağı olarak yeniden hayat veriyor.

Hayatı paylaştığımız tüylü dostlarımızın rahatı ve refahı da bizlerin sorumluluğunda. Dolayısıyla onlara ait pek çok eşya ve aksesuar da evlerimizin baş köşesini süslüyor. Kediye oyun alanı, kediciye çalışma masası olarak işlev gören Ascend Desk, kediler ve kedi manyakları için tetris mobilyalar, uzay mekiği benzeri görünümleriyle evi havalı hale getiren kedi yatakları bu anlamda hem kedileri hem de onlarla aynı evi paylaşan insanları mutlu eden tasarımlardandı. Eski televizyonları kedi yatağı olarak dönüştürme akımı ise internette giderek yaygınlaşıyor ve keyifli kendin yap tasarımların ortaya çıkmasını sağlıyor.

View this post on Instagram

Yup! We're still here, and I'm still making Chowder the cat pose with me…..only this time it's for @uniquevintage … He loves being in his lil bed anyways so why not take advantage of all that cuteness?! I'm really itching to upcycle another piece of furniture but we cant get out and about quite yet so I might do a lil somethin to my bookcase…..spice it up a lil. Hhmmm gotta scrounge around and see what materials I might have to make this work. . . . #uniquevintage #pinup #pinupstyle #vintage #vintagestyle #ootd #ootdfashion #vintageinspired #upcycle #imakethings #upcycledfurniture #tvcatbed #imadethat #catbed #quarantine #quarantinelife #selfieshoot @dorothycombsmodels #TeamDCM #dorothycombsmodels #model #modelonduty #plussizemodel

A post shared by Kristen Smith (@sissthemiss) on

Kedilerin kutu sevgisine dekoratif çözüm

Kutular kedilerin en sevdiği şeylerden biri olsa da hem zamanla bozulmaları hem de dekoratif bir görünüme sahip olmamaları nedeniyle evde kalıcı olabilen nesneler değil. Bu noktada eski televizyonlar, hem kedileri hem de kedi sahiplerini mutlu edecek yegane trend olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıdaki örneklerde de görüldüğü gibi insanlar çoğu 60’lı yıllardan kalma retro televizyon setlerini geri dönüştürüyor ve konforlu bir kedi yatağı haline getiriyor.

Eski TV’nin nasıl kedi yatağına dönüşeceğiyle ilgili izlenmesi gereken yol, zaman zaman Instructables kullanıcıları tarafından paylaşılıyor. Örneğin davee930 adlı kullanıcının hazırladığı kılavuza bakalım. Bu kılavuza göre ilk adım öncelikle eski Tv’yi bulmak. Bunun için Craigslist veya Facebook Marketplace gibi platformaları inceleyebilir ya da yaşadığınız bölgedeki antika dükkanlarına bakabilirsiniz. Beğendiğiniz bir TV’yi aldıktan sonra, onu sökmeniz ve içindeki tüm elektronik parçaları çıkarmanız gerek. Bunun ardından boya, duvar kağıdı veya desenli bir kumaşla süsleyip kedinizin hizmetine sunabilirsiniz.

Bu tür ileri dönüşüm fikirlerinden hoşlanıyorsanız, eski Apple bilgisayarları saksıya dönüştüren Plant Your Mac projesine de göz atmanızı öneririm.

View this post on Instagram

Hope you all had an amazing Christmas!!! Just wanted to share some of the small biz’s I bought from, for my gifts (all tagged on separate pics). Love them all and I’ve either bought lots from them regularly or will be buying lots more in the future! #shopsmalllove . . . . . . . . . #BamaluzHome #plantsmakepeoplehappy #myplantlovinghome #houseplantclub #ihavethisthingwithplants #urbanjunglebloggers #pocketofmyhome #thedelightofdecor #uniquedecor #midcenturyhome #midcenturymix #midcenturyboho #midcenturyinterior #dailydecordetail #styleithappy #myvintagestyle #midcenturyliving #mymidcenturymix #houseplantplantclub #catsandplants #smallbusinesssaturday #shopsmallbiz #etsyfinds #catbed #vintagetv #livingwithcats #midcenturyfurniture #thriftedhome #thriftedfinds

A post shared by Elle Collins | Handwoven Decor (@bamaluzhome) on

Görsel: Instagram