Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarım Etkinliklerini Takip Etmek İçin Yeni Kaynak: Design Calendar Istanbul

Tasarım Etkinliklerini Takip Etmek İçin Yeni Kaynak: Design Calendar Istanbul

Dünyadan 22 farklı şehre ait etkinlikleri bir takvim olarak derleyen Design Calendar'a 23. şehir olarak İstanbul da eklendi. İstanbul'daki etkinlikler Design Calendar İstanbul üzerinden takip edilebilecek.

Üretim yaptığımız alandaki etkinlikleri takip etmek; eğilimleri kaçırmamak ve diğer yaratıcı bünyelerle etkileşim kurmak açısından hayati öneme sahip. Bunu ayrı kanallardan yürütmekse oldukça zor. Bu nedenle etkinlik haberlerini tek bir noktada derleyen kanallar oldukça fayda sağlıyor. Design Calendar Istanbul da bu anlamda tasarımcıların hayatını kolaylaştıracak türden yeni bir kaynak olarak artık hayatımızda.

Emre Erbirer’in derlediği etkinliklerle Design Calendar Istanbul

Design Calendar, dünya genelinde 22 farklı şehri kapsayan bir kaynak olarak 2018’den bu yana varlığını sürdürüyor. Birleşik Krallık merkezli grafik tasarım stüdyosu MakeDo tarafından yaratılan platformda; ABD, Orta Doğu ve Güney Amerika şehirleri dahil farklı noktalardan etkinliklere yer veriliyor. Bu yıl Ekim ayından itibaren İstanbul da etkinliklerine yer verilen şehirlerden biri olarak platforma eklendi. Etkinliklerin kürasyonunu ise Emre Erbirer gerçekleştiriyor. ATÖLYE’de Etkinlik ve Proje Yöneticisi olan Erbirer,  aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi bölümünde eğitmen ve AICA Türkiye (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği) yönetim kurulu üyesi.

Design Calendar Istanbul’a etkinlik önerisi yapabilirsiniz

Design Calendar’ın en güzel taraflarından biri, ziyaretçilerin platforma etkinlik önerisinde bulunabiliyor olması. Tasarımcı topluluğundan gelecek öneriler sayesinde platform dinamik ve sürekli güncel kalabilir. Ayrıca bağımsız tasarımcıların etkinliklerinin de topluluğa ulaşabileceği demokratik bir ortam sağlayabilir. Zaten platformun hedefi; İstanbul’daki tüm yaratıcı platformların, tasarım stüdyolarının, akademilerin, bağımsız çalışan kişilerin etkinlik bulmak ve etkinlik düzenlemek için kullanacağı bir kaynak hâline gelmek.

Design Calendar Istanbul, İstanbul’daki tasarım, teknoloji, sanat, girişimcilik gibi farklı alanlardan beslenerek; yaratıcı konuşmalara, atölye çalışmalarına, konferanslara ve sergilere yer verecek.

Şu anda Yeni Yaratıcılar #18: Ecem Dilan Köse etkinliği dahil 5 farklı ATÖLYE etkinliğinin yanı sıra İstanbul Bienali ve Wood Architecture gibi farklı etkinliklere de yer verildiğini görebilirsiniz. Etkinlik önerilerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Görsel: Design Calendar Istanbul