Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tasarıma Yön Veren İsimler 1-2 Mart’ta Istanbul Design Summit’te

Tasarıma Yön Veren İsimler 1-2 Mart’ta Istanbul Design Summit’te

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Istanbul Design Summit, tasarımın her ayağından isimlerle dolu dolu bir program sunuyor.

İstanbul, Ekim 2017’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Tasarım Şehri olarak kabul edildi. Kasım 2016’da başlayan hazırlık süreci Haziran 2017’de yapılan başvuruyla devam etmişti. Ekim ayında ise süreç tamamlanmış ve İstanbul, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın bir parçası olmuştu. İstanbul sahip olduğu zengin dinamikleriyle de kendi içinde değer yaratan bir şehir. İstanbul’da her gün yüzlerce tasarımcı mimari, endüstriyel, moda, görsel iletişim gibi disiplinler altında üretiyor. 1-2 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde ücretsiz gerçekleşecek olan Istanbul Design Summit de bu tasarımcıları dünyaca ünlü isimlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İstanbul UNESCO Tasarım Şehri kapsamında gerçekleşecek olan Istanbul Design Summit; sektörüne yön veren, ülkesinde veya küresel çapta değer yaratan, farklı disiplinlerde uzmanlaşmış isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlham veren konuşmalar ve networking etkinliklikleriyle kurgulanan etkinlik mimari doku, peyzaj alanları, şehircilik kavramı, el sanatları ve sanat alanında zengin bir tasarım portfolyosuna sahip olan İstanbul’u tanıtmayı ve misyonunu duyurmayı amaçlıyor. Istanbul Design Summit, bir zirve olmanın yanı sıra İstanbul’un tasarım ekosistemini bir araya getirmeyi hedefleyen bir merkez olarak da konumlanıyor. Uzun vadede Tasarım Şehri programlarını uygulayan, çok disiplinli çalışmaları teşvik eden, teknolojik altyapı ve genç tasarımcılara görünürlük sağlayan, uluslararası iş birliği imkanı sunan bir platform işlevi de görecek.

1-2 Mart’ta gerçekleşecek olan Istanbul Design Summit’te günümüz reklam dünyasının önemli sanat yönetmenlerinden Stefan Sagmeister ve 300’ün üzerinde ödülü olan endüstriyel tasarımcı Karim Rashid keynote konuşmaları gerçekleştirecek. Bu iki yıldız ismin yanı sıra Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Önder Küçükerman, ATÖLYE’nin kurucu ortağı Engin Ayaz, sanatçı ve eğitimci Bager Akbay, Lund Üniversitesi’nden Dr. Jasjit Singh gibi tasarım dünyasının çok çeşitli alanlarından konuşmacılar yer alacak.

Istanbul Design Summit hakkında detaylı bilgiye, konuşmacı ve program bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Istanbul Design