Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şarj İstasyonuna Kaç Kilometre Kaldığını Gösteren Olağan Dışı Tabelalar

Şarj İstasyonuna Kaç Kilometre Kaldığını Gösteren Olağan Dışı Tabelalar

Elektrikli otomobil şarj şirketi Bee Charging Solutions İsveç'teki şarj istasyonlarını gösteren tabelalarının sayısı az olduğu için alternatif işaretler ve tabelalar yarattı.

İsveç elektrikli otomobil kullanımının artış gösterdiği ülkeler arasında bulunuyor. Ülkenin 2030 yılına kadar fosil yakıt kullanımını tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalar göstermesi ve elektrikli otomobiller için yatırımlar yapması artışa neden oluyor. Ayrıca elektrikli otomobillerin sürüş halindeyken şarj edilmesini olanak sağlayan dünyanın ilk elektrikli yolu İsveç’te yapıldı. Ülkede 8 binden fazla da şarj noktası bulunuyor. Ancak bir eksik var. Tabelalar. Bu kadar geniş bir ağa sahip şarj noktaları için sadece 20 tane resmi işaret ve tabela bulunuyor. Bu durum da insanların elektrikli otomobil almayı düşündükleri zaman kafalarına takılan bir problem oluyor.

Elektrikli otomobil şarjında İsveç’in önde gelen şirketlerinden biri olan Bee Charging Solutions, ülkede bulunan tabela azlığını kendi yöntemleriyle arttırmaya çalışıyor. Ülkede 2 binden fazla şarj noktasına sahip şirket “Bee Charging Solutions” isimli bir kampanyaya imza attı. Forsman & Bodenfors tarafından yaratılan kampanya ülkenin dört bir yanındaki istasyonların bulunmasını kolaylaştıracak yeni işaretleri içeriyor. Peçeteler, pizza kartonları, tuvalet kağıtları, saman balyaları ve hatta atların üstüne örtülen örtüler bile bir tabelaya dönüşüyor.

Bee Charging Solutions İsveç’te daha fazla tabela bulunması gerektiğini hatırlatıyor

Bee Charging Solutions’ın pazarlama müdürü Nathalie Kinell benzin istasyonları için binlerce yönlendirme levhası bulunurken bu durumun ne yazık ki şarj istasyonları için geçerli olmadığını vurguluyor. Yaklaşık 20 adet resmi levhanın olduğunu söyleyen Kinell, bu durumun şarj altyapısı olmadığı hissiyatı yarattığını söylüyor. Halbuki durum öyle değil. Ülkede şu an yeteri kadar istasyon bulunuyor. Önemli olan bu istasyonları görünür kılmak. Bu olağandışı ve eğlenceli işaretler insanlara istasyonlardan ne kadar uzaklıkta olduğunu gösteriyor. Kinell elektrikli ulaşım araçlarına dönüşümün hızlandırılması ve hem sektörün hem de devlet kuruluşların ne yapması gerektiği hakkında ipucu verdiklerini söylüyor.

Bee Charging Solutions başlattığı kampanya halkın elektrikli otomobillere gösterdiği ilgiliye de arttıracak gibi duruyor.

Künye

Müşteri: Bee Charging Solutions
CMO: Nathalie Kinell
Marka Müdürü: Nina Petersson
Ajans: Forsman & Bodenfors
Sanat Yönetmeni: Petter Swanberg
Metin Yazarı: Pontus Levahn
Proje Müdürü: Lena Olander
Yapım Müdürü: Johanna Bringefält
Tasarım: Sara Lemchen
Dijital Strajeji: Peter Gaudiano
PR: Bjarne Darwall
Prodüksiyon Şİrketi: F&B Studios
Yönetmen: Malin Ingrid Johansson
DoP: Olle Kirchmeier
İdari Yapımcı: Jim Elfving
Yapımcı: Hillevi Råberg
Müzik: Daniel Fagge Fagerström

Görsel: Youtube, Forsman & Bodenfors