Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Bir Tablonun İçinde Kaybolan Dansçı

Dev Bir Tablonun İçinde Kaybolan Dansçı

Neels Castillon'un yönettiği Parce Que, Serge Gainsbourg'un sesi eşliğinde resimle etkileşimli bir dans koreografisi sunuyor.

Drone’la sansürlenen çıplak koreografi, hayvanların çiftleşme ritüellerini taklit eden danslar, su altında hayat bulan koreografiler ve Panthéon’da döner bir platform üzerinde gerçekleştirilen Tarihin Mekaniği gibi pek çok sıra dışı çağdaş dans performansına şahit olduk. Neels Castillon’un Parce Que adlı filminde ise resim sanatıyla etkileşimli bir koreografi çıkıyor karşımıza.

Ressam ve dansçı resmin parçası oluyor

Parce Que, Fransa’nın güneyinde bulunan tarihi bir yapının (terk edilmiş bir konak) içinde çekilmiş. Filmde ressam Inès Longevial’ı yağının içinde resim yaparken görüyoruz. Resmin tamamı, filmin sonunda görebileceğiniz üzere 4 parçadan oluşuyor ve toplamda ​​4x6m boyutlarında. Dansçı Léo Walk da Serge Gainsbourg’un seslendirdiği filmle aynı adlı Parce Que parçası eşliğinde dans ederken görülüyor.

Yapının büyük taş ve mermer unsurları, Léo Walk’un yer çekimine meydan okuyan hareketleriyle hoş bir zıtlık yaratıyor. Filmin sonuna doğru dansçı kendini tablonun üzerine bırakıyor ve ressam Inès Longevial ile birlikte adeta resmin bir parçası oluyor.

Künye:

Prodüksiyon şirketi: motionpalace.tv
Baş Yapımcı: Ariane Cornic
Yapımcı: Emilie Mallen
Prodüksiyon Koordinatörü: Sandrine Laveau
Sinematograf: Eric Blanckaert
Set Tasarımı: Sébastien Rouquet, Arthur Turpin, Lucas Nedellec
Konum Yöneticisi: Clara Desogus, Nicole Rouquet
Ses Tasarımı ve Mix: Yann Rouquet
Post-prodüksiyon: Mikros Image
Renk uzmanı: Sébastien Mingam
Asistan renk uzmanı: Thomas Jodeau
Müzik: Serge Gainsbourg’un yorumuyla “Parce que”
Sözler ve Beste: Charles Aznavour ve Gabriel Wagenheim

Görsel: Vimeo