Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
10 SpotMini Hep Birlikte Kamyon Çekiyor

10 SpotMini Hep Birlikte Kamyon Çekiyor

Boston Dynamics tarafından yayınlanan 10 SpotMini robotunun bir kamyonu çektiği video kısa sürede ses getirdi.

Boston Dynamics robotları çılgın işler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz senenin ekim ayında Parkur koşusu yapan Atlas robotunun çevik hareketlerinin ve zıplayışının yer aldığı videonun haberini yapmıştık. Bu ayın başında ise geliştirilmiş Handle robotunun lojistik sektörüne sağlayabileceği katkıları anlatan bir haber hazırlamıştık.

Boston Dynamics yayınladığı videolarla robotlarının gelişimini göstermeye devam ediyor. Mush, Spot, Mush isimli videoda Boston Dynamics’in robotu SpotMini yer alıyor. Ancak bu seferki video bir değil tam 10 tane SpotMini içeriyor.

Kamyon çeken 10 SpotMini sosyal medyanın gündemi oldu

Robot köpek SpotMini kapı açabilmesini ve diğer robota kapıyı tutmasını gösteren video ile oldukça ses getirmişti. 16 Mart’ta yayınlanan videoda da robotlar işbirliği yapmaya devam ediyor. Kızak çeken köpekler gibi art arda dizilen robotlar şirketin isminin yazılı olduğu büyük bir kamyonu çekiyor. Yayınlanan videoda verilen bilgiye göre çekim bir derecelik eğiminin bulunduğu otoparkta gerçekleştiriliyor. 10 SpotMini kamyonu çektiği sırada senkronize hareket ederken işlemi hiç zorlanmadan gerçekleştiriyor. Video Boston Dynamics tarafından paylaşıldıktan kısa süre sonra internet ortamında oldukça ses getirdi. Yayınlanan her Boston Dynamics videosu gibi bu video için de endişe ve heyecan duyan iki farklı kesim bulunuyor

Boston Dynamics CEO’su Marc Raibert geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada robotun seri üretimine hazır olduklarını ve ticari satışının ilerleyen dönemde gerçekleşebileceğini açıklamıştı. SpotMini robotlarının bu senenin sonunda satışa çıkması bekleniyor. Yaklaşık 30 kilo ağırlığında olan robotlar evde kullanılabileceği gibi güvenlik ve yük taşıma amaçlı olarak da kullanıma uygun gözüküyor.

Görsel: YouTube