Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Tiger Woods’un Masters Turnuvası Şampiyonluğunu Kutluyor

Nike Tiger Woods’un Masters Turnuvası Şampiyonluğunu Kutluyor

Wieden + Kennedy Portland tarafından Nike için hazırlanan reklam filmi büyük turnuvalarda 15. kez zafere ulaşan Tiger Woods'un hikayesini anlatıyor.

Tiger Woods ile uzun dönem sponsorluğu bulunan Nike, Woods için reklam filmi hazırladı. Geçtiğimiz Oscar ödül töreninde Kadın sporculara verdiği desteği gösteren reklam filmini hazırlayan, azimli sporcuların olağanüstü hikayesini IGTV’de yayınlayan Nike, küllerinden doğan Tiger Woods’u unutmadı.

Tiger Woods uzun bir aradan sonra zafer kazandı

Tiger Woods golf turnuvalarının 4 büyüğünden biri olan Amerika Açık 2008’i kazandıktan sonra uzunca bir süre başı dertten kurtulmadı. Golfçü, 2009 Kasım ayında geçirdiği trafik kazasının ardından 2013’e kadar hiçbir turnuvaya çıkamamıştı. 2013 yılından sonra tekrardan turnuvalara katılmaya başlasa da istediği performansı gösteremedi. Bu süreç boyunca yaşadığı sıkıntılar da Tiger Woods’u etkiledi. Kronik bel ağrılarının dışında 2017 yılında da uyuşturuculu araç kullanmaktan suçlu bulunan Woods, bu süreç boyunca hiçbir büyük etkinlikte kupaya ulaşamamıştı. Küllerinden doğan Woods, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Masters Turnuvasını kazandı ve bu turnuvada 5. kez zirveye çıktı. Woods bu turnuvayı en son 2005 yılında kazanmıştı. Böylelikle toplamda 15. Büyük turnuva zaferini de elde etmiş oldu.

Nike, 2016 yılında kulüp sporlarına malzeme imalatını bıraktığı için Tiger Woods ile ortaklığını bitirmişti. O süreçte zor günler geçiren Woods için üzücü bir haberdi ancak 2018 yılına gelindiğinde Nike tekrardan Woods ile anlaştı. Nike, Tiger Woods’un Masters Turnuvasına geri dönüşünü kutlamak için hazırladığı Welcome Back isimli reklam filmini de geçtiğimiz senenin nisan ayında yayınlamıştı. 2018’de yayınlanan bu video Woods ve Nike ortaklığının yeniden doğuşunu simgelerken bir sene sonra zaferle birlikte gelecek reklam filminin de ön hazırlığı olmuş oldu.

Seni yeneceğim Jack Nicklaus

Woods, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Georgia eyaletinde düzenlenen ve dünyadaki 4 büyük şampiyonadan biri olan Masters Turnuvasını kazandı. Turnuvanın bitişinden kısa bir süre sonra Nike, Same Dream (Aynı Hayal) adlı reklam filmi yayınladı. Wieden + Kennedy Portland tarafından Nike için hazırlanan reklam filmi Tiger Woods’un kısa öyküsünü bir film şeridi gibi aktarıyor. Woods’un golf kariyerinin iniş ve çıkış anlarını içeren filmde 43 yaşındaki profesyonelin yaşadığı önemli anlar gösteriliyor. Kazandığı kupalara ve üzüldüğü anlara şahit olduktan sonra Tiger Wood’un daha çocukken söylemiş olduğu iddialı bir söz ile reklam filmi bitiyor. “I am gonna beat Jack Nicklaus.” (Seni yeneceğim Jack Nicklaus.)

1962-1986 yılları arasında tam 18 kez büyük turnuvaları kazanma başarısı göstermiş olan Jack Nicklaus ile Tiger Woods arasındaki kupa farkı üç. Nike, reklam filminde bu söze yer vererek hem Woods’u cesaretlendiriyor hem de ilerleyen dönemlerde hazırlama ihtimali olan yeni reklam filmleri için altyapı oluşturmuş oluyor. 43 yaşındaki golfçü, Jack Nicklaus’un kupa sayısını geçebilirse Nike nasıl bir reklam filmi hazırlayacak göreceğiz.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden + Kennedy Portland
Baş Yaratıcı Yönetmen: Jason Bagley & Eric Baldwin
Yaratıcı Yönetmen: Alberto Ponte, Ryan O’Rourke, Pedro Izique, Josh Bogdan
Yaratıcı Ekip: Gui Souza, Rodrigo Mendes
Yapımcı: Jake Grand, Jasmyn Barr, Nicole Kaptur
Düzenleme: Steve Sprinkel – Joint
VFX: Joint
Şarkı: The Mercy

Görsel: Youtube