Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suudi Kadınların Otomobil Kullanmasına Erkekler Hazır Mı?

Suudi Kadınların Otomobil Kullanmasına Erkekler Hazır Mı?

Shell Orta Doğu, 24 Haziran itibariyle Suudi Arabistan'da otomobil kullanacak kadınlara erkeklerin bu konudaki tavrını ele alan bir filmle destek veriyor.

Bir ülkenin kadınlarına otomobil kullanma izni vermesi dünyanın geri kalanı için zaten olması gereken bir hak ama Suudi Arabistan’da durum farklı tabii. Coca-Cola’nın da karar duyurulur duyurulmaz kutladığı bu hak 24 Haziran’da yürürlüğe giriyor. O tarihten itibaren kadınlar; hukuki olarak otomobil kullanabilecekler. Ancak konu hala tartışmalı, insanların mevzuya bakışı ve tavırları farklı uçlarda seyrediyor. Shell Middle East de hazırladığı filmde farklı meslek ve yaşam tarzlarına sahip erkeklerin konuya ilişkin görüşlerini sunuyor.

M&C Saatchi Dubai tarafından yaratılan filmde; aralarında doktor, televizyon sunucusu, hip hop sanatçısı, eski asker ve sporcuların olduğu tanınmış, kanaat önderi denebilecek erkekleri izliyoruz. Bu erkekler bir otomobilin arka koltuğuna oturmuş, kadınların otomobil kullanması hakkındaki fikirlerini sürücüyle paylaşıyorlar. Adamların bazıları başta bu kararı korkutucu bulduklarını ifade etmekten, kadınların yollardaki güvenliği için endişe ettiklerini söylemekten çekinmiyor. Ancak iş, adamların hayatlarındaki kadınlara gelince adamların tonu yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Hayatlarındaki kadınların kendilerine nasıl yardım ettiklerini veya destek olduklarını anlatırken onların yeteneklerini ve becerilerini de vurguluyorlar.

Shell Middle East için hazırlanan 2 buçuk dakikalık filmin sonunda, sürücü yani röportajı yapan kişi, yerini bu adamların tanıdıkları kadınlara bırakıyor. Koltuğa adamların şaşkın bakışları eşliğinde eşler, kız kardeşler, kızlar, anneler geçiyor. Film “Onun senin yolculuğuna destek verdiği gibi sen de onunkine destek ol.” mesajıyla sonlanıyor.

Erkeklerin Olumsuz Tavrını Kırmayı Amaçlıyor

Filmin arkasındaki iç görü, özellikle sosyal medyada erkeklerin kadınların otomobil kullanması konusunda gösterdikleri şüpheci tavra dayanıyor. Kadınların başlangıçta karar nedeniyle sevinçli olmalarına rağmen zaman içerisinde erkeklerden gördükleri olumsuz tepkiler nedeniyle çekinmeye ve otomobil kullanma konusunda kendilerine güvenlerini kaybetmeye başlamış. Film de bu konuya dikkat çekerek erkekleri kadınları desteklemeye çağırıyor.

Mayıs ayında yayına giren film, 4 milyonun üzerinde izlenmeye ulaşmış bile.

Künye:

Reklamveren: Shell Middle East
Reklam Ajansı: M&C Saatchi Dubai
Yapım: Boomtown Productions
Yönetmen: Karim Shaaban
Görüntü Yönetmeni:  Crispin Kennedy Dominic
Müzik: Khaled Al Kammar
Yaratıcı Ekip: Ryan Reed, Jed Dawson, Ben Lees, Michael Habib, Karim Zein
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Liesl Reed, Deven Uchil
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Sara Kader

Görsel: YouTube