Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü

Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü

Play-Doh, Çocuklar Günü’nü “bir kavanoz hayal gücü aç” kampanyası kapsamında, kendisini hayal gücü ve yaratıcılık evrenine dönüştürerek kutluyor.

Play-Doh çocuk ve yaratıcılık odaklı çok etkileyici kampanyalar yapıyor. Geçtiğimiz aylarda DDB Paris ile birlikte The Emerging Species (ortaya çıkan türler) adlı nefis bir iş hazırlamışlardı. Hamurdan hayali yaratıkların olduğu bir galeri yaratan Play-Doh, kaybolan türlerin olduğu bir dünyada yeni türleri keşfetmeyi ve yaratıcılığın gücünü vurguluyordu. Marka, Çocuklar Günü’nde de yaratıcılığın önemine dikkat çekerek bu günü sade bir açık hava çalışmasıyla kutladı.

Play-Doh’tan yaratıcılığa davetiye

Play-Doh, tüm dünyaya çocukların hayal gücünü teşvik etmenin önemini hatırlatırken geleneksel Play-Doh paketine yeni bir görünüm kazandırmış. Kolombiyalı tasarım stüdyosu Latina Studio tarafından tasarlanan reklam panoları, ürünü yaratıcılıkla özdeşleştiriyor ve sözünü hiçbir metin veya yönlendirme olmadan söylüyor. Otobüs duraklarına yerleştirilen şeffaf panolarda; robot, uçak ve bir de uzaylıya benzeyen bir figür olduğu görülüyor. Tüm bu nesnelerin içine de bir tane boyutu büyütülmüş Play-Doh yerleştirilmiş. Böylece “Play-Doh bu ambalajın içinden çıkıp her şeye dönüşebilir, genişleyebilir, yeter ki sen hayal et” izlenimi yaratılmış. DDB Colombia imzalı kampanya, bir bakıma yaratıcılığa davetiye… Behance’teki proje sayfalarında işin kendisini de “%100 hayal gücüyle yapılmış bir açık hava çalışması” şeklinde tanıtmışlar. Proje sayfasındaki fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla panolar için kalıplar hazırlanmış ve elle döküm yapılmış. Oldukça emek verilmiş, sade ve mesajını iyi ileten bir iş.

Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü

Ambalajın Dışına Taşan Hayal GücüAmbalajın Dışına Taşan Hayal Gücü Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü

Ambalajın Dışına Taşan Hayal Gücü

Künye:

Reklamveren: Hasbro
Ajans: DDB Colombia
Yaratıcı Yönetmenler: Maria Leon, Juan Espitia
Tasarım: Latina Studio
Latino Studio tasarım direktörü: Andres Moreno

Görsel: Behance