Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Play-Doh’la Yeniden Yaratılan Ünlü Fotoğraflar

Play-Doh’la Yeniden Yaratılan Ünlü Fotoğraflar

Sanatçı Eleanor Macnair, ünlü fotoğrafçıların karelerini belli bir çatıda topluyor ve onları yeniden Play-Doh'la yaratarak fotoğraflıyor.

Play-Doh yaşımız ne olursa olsun bizi eğlendiren, hayallerimizi besleyen bir oyuncak. Play-Doh kendi reklamlarında da bu temayı benimsiyor zaten, mesela yakın zamanda Fransa’da hayata geçirdikleri kampanyada yok olan türlere dikkat çekmek için hayal gücünden beslenerek yaratılan türleri kullanmışlardı. Birçok dünya yaratabiliriz sıfırdan ya da olan dünyaları kendi bakış açımızla yeniden yorumlayabiliriz. Sanatçı Eleanor Macnair de yıllardır Play-Doh’la fotoğrafçıların ünlü karelerini yeniden yorumluyor.

Hamurdan Zamanlar

“Sofas, Birds and Knees”, Eleanor Macnair’in yeni sergisi. Sanatçı ünlü fotoğrafçıların çektiği kanepe, kuş ve diz fotoğraflarını Play-Doh’la yeniden yaratmış bu serisinde. Fotoğrafların belli bir türü ya da zamanı yok sadece kanepe, kuş ve diz içermesi sanatçının seçiminde etkili olmuş.

Eleanor Macnair Play-Doh fotoğraflarına 2014 yılında başlamış. Sanatçı 2014 yılında kendini belli nesneler, hayvanlar ve temaların fotoğraflarıyla ilgilenirken bulmuş. Her bir fotoğrafta aynı ve farklı olanları ayırıyormuş sanatçı. Sonrasında da bu kareleri Play-Doh yeniden yorumlamaya çalışıyor. Yeni açtığı sergisinin amacıyla da bu üç konu üzerinde, yani kanepeler, kuşlar ve dizler, herhangi bir otorite olmadığını iddia ediyor.

Sergide yeniden yorumlanan fotoğrafları Stephen Shore, Andre Kertesz, William Eggleston, Ren Hang, Paolo Ventura, Fukase, Evelyn Hofer, Sally Mann, Mickalene Thomas ve Roger Ballen gibi fotoğraf sanatçılarına ait.

Her baskı Play-Doh modeli olarak yeniden yaratıldıktan sonra tekrardan fotoğraflanıyor. Ve sonrasında internete yüklenmeden evvel bu hamurdan kareler yok ediliyor. Böylece iş internette olduğunda artık gerçek hayatta olmuyor ve onu görebileceğiniz tek yer serginin duvarları ya da sanatçının internette paylaştığı yerler oluyor. Play-Doh dışında ise fotoğraf karesine uyum saplayacak malzemeler kullanmayı tercih ediyor sanatçı.

Sofas, Birds and Knees sergisi 1 Haziran’a kadar Kleinschmidt Fine Photographs, Wiesbaden Almanya’da görülebilir. Sanatçının işlerini ise sitesinden ve Instagram’ından takipleyebilirsiniz.

Görsel: Eleanor Macnair