Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York’a ve Orada Yaşamaya Özgü Bir Gazete: Civilization

New York’a ve Orada Yaşamaya Özgü Bir Gazete: Civilization

MTV, Businessweek ve W+K'nin yaratıcı yönetmeni olarak tanınan Richard Turley, yarı gazete yarı destek grubu ruhuyla Civilization isimli bir gazete çıkardı.

New York çok katmanlı, hikayelerle dolu dev bir şehir. ABD’nin en eski şehirlerinden olması, Avrupa’ya yakınlığı ve artılarıyla eksileriyle kendi dinamiklerini yaratan bir şehir. Humans of New York, hikayeleriyle ne kadar zengin olduğunu göstermiş, hatta diziye dönüşmüştü. Sadece insanları değil mikroskobik canlıları, kedileri, metrodaki bakterileri ve hatta silüeti gibi pek çok detayı yaratıcı insanlara fikir verip çalışma alanı yaratıyor. İngiliz yaratıcı yönetmen Richard Turley ise kariyerindeki önemli pozisyonlardan sonra şimdi daha duygu yüklü bir projeye başladı. 3 kişilik bir ekip oluşturup New York’a dair hikayeler barındıran Civilization isimli gazete çıkardı.

Yarı gazete yarı destek grubu

Civilization, New York’a ait, şehrin içinden bir gazete. Bu nedenle de samimiyetini ve içtenliğini de yansıtıyor. Richard Turley, gazeteyi Lucas Mascetello ve Mia Kerin’in eş editörlüğünde yayına hazırladı. Ve dergide yer alan herkes o veya bu şekilde bu üç ismin arkadaşı. Bu nedenle de aslında gazete bir destek grubu işlevine de sahip.

Keza Civilization içindekileri sayarken de insanın yüzünü gülümsetiyor: Süpermarketler, orta okullar, New York Polis Departmanı, partiler, mantarlar, kamera kızları, balerinler, matematikçiler, kruvasanlar, aşk, bitkisel tedavi, terörizm, neoliberalizm, hijyen, pasak, haşere, Home Depot, Zara, spalar, seks, panik ataklar, bomba, kanser, dükkanlardan mal aşırma, para, sanat fuarları, helal sertifikaları, gelecek, geçmiş, ortası, çizelgeler, grafikler, veri, ben, sen.

Format olarak dergi yerine gazetenin seçilmesinin sebebi ise günümüzde her yerde küçük, minik formatlarda içerik tüketebiliyoruz. Telefondan makale okuyoruz, derginin sayfalarını karıştırıp geçiyoruz. Her an dikkatimiz dağılabiliyor. Civilization, dev boy kağıda baskı yaparak adeta okuru içine çeken, çevresini saran bir okuma süreci hedefliyor. 54×30 cmlik bir hayli büyük ebatlara sahip.

16 sayfalık gazetenin 1000 edisyonu hazırlandı ve Big Cartel üzerinden satılıyor.

Görsel: Printedmatter, Civilization