Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanat İçin Seve Seve, İKSV

Sanat İçin Seve Seve, İKSV

İKSV, yeni yayınladığı reklam filmiyle, sanata bir şekilde temas eden sanatçıların ve sanatseverlerin sanat sevgisini ön plana çıkarıyor. 

İKSV 1973’ten beri sanatın birçok alanında önemli etkinlikler düzenliyor ve sanatçılarla sanatseverleri bir araya getiriyor. Caz festivali, müzik festivali, film festivali, konserler, konuşmalar, gençlere kültür sanat kartı derken bütün bir yıla yayılan işleriyle bizi asla sanattan uzaklaştırmıyorlar. Aksine sanatın ve sanatçının önemini vurgulayarak yeni yetişen nesilleri de sanata özendiriyorlar.

Sanatçılık kolay şey değil ama. Oyunculuğu ele alalım mesela. Gecesi gündüzü olmayan bir meslek. Hayatınız boyunca canlandırdığınız roller bir noktada ruhunuzun bir parçasına karışıyor, bu kadar mesaili olması özel hayatı minimuma indiriyor. Yani İKSV’nin son reklamı “Seve Seve”de Mert Fırat öyle diyor. Ya da diyelim müzisyensiniz hatta yine reklamdan örneklendireyim Kerem Görsev’siniz. Konserden önceki gün ameliyat dahi olsanız yine de ertesi gün sanki hiçbir şey olmamış gibi sahnede muhteşemsinizdir.

Vazgeçilenler Olsa da Seve Seve Be!

TBWA\Istanbul’la birlikte yapılan reklamda sanatın farklı noktalarından insanları bir arada görüyoruz. O insanlar sanatın nelere kadir olduğunu anlatıyorlar aslında bir bakıma. Bu sevdanın aslında nasıl emeklerle yaratıldığını ve denemekten vazgeçmemenin önemini vurguluyorlar. Sonuçta bu bir tutku ve sadece gerçekten cesur olanlar tutkularından peşinden risk alarak koşarlar. Sanat da bir noktada risk aslında.

İKSV’nin reklamı “Seve Seve” çok başarılı bir sanat yönetimine sahip. Reklamın geçişlerinin dinamikliği izlediğiniz içeriğe odaklanabilmenizi sağlıyor. Anlatanların konuştuğu konuya göre şekillenen görsel dünya birçoğumuzun Vimeo’da görüp beğeni listesine atabileceği bir konseptte düşünülmüş. Görsellerin çoklanması, kolaj video tarzlarından beslenmesi yine izlerken sizi videonun içerisine alıyor.

Ayrıca İKSV’yi okurken ortaya çıkan “i-ka-se-ve” ile kafiyeli bir şekilde “seve seve” diyerek sanatseverlerin ve sanatçıların sanat için yaptıklarını ön plana çıkarmaları metinsel olarak da minimal ve hoş bir yaklaşım olmuş.

Videoda Mert Fırat oyunculuk, Kerem Görsev müzisyenlik hakkında konuşurken Vahit Tansoy bir sinema aşığının gözünden sinemayı anlatıyor. Bu isimlerin dışında da balet Melih Mertel, seramik sanatçısı Burçak Bingöl, İKSV çalışanı Erdal Hamamcı, medya sanatçısı Refik Anadol, İKSV çalışanı Deniz Ova, sinema emekçisi Erol Erbil yer alıyor. Sanat dünyasına bir noktadan dokunan ve değer yaratan isimler.

Neredeyse iki dakika olan reklam keyifle izlenecek bir video olmuş.

Künye:
Reklamveren: İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Reklamveren ekibi: İrem Akev, Meriç Yirmili
Reklam Ajansı: TBWA\Istanbul
Prodüksiyon Şirketi: Anima İstanbul
Yönetmen: Ömer Faruk Gürgen
Müzik: Kaan Düzarat
Kullanılan Mecralar: TV, Dijital, Basın

Görsel: Vimeo