Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın İlk İKSV Galası: “Demir Pençe” İzleyiciyle Buluşuyor

Yılın İlk İKSV Galası: “Demir Pençe” İzleyiciyle Buluşuyor

7 Mart'ta ön gösterimi yapılacak Demir Pençe için bilet satışları, bugün başladı.

Sean Durkin tarafından yazılan ve yönetilen The Iron Claw / Demir Pençe, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Film, sürekli trajediler yaşayan ve “lanetli” profesyonel güreşçiler olarak anılan Von Erich ailesinin hayatını anlatan biyografik bir spor-drama.

Başrollerini Zac Efron, Calvin Klein reklamıyla bu yıl çok konuşulan Jeremy Allen White ve Harris Dickinson’ın paylaştığı; Maura Tierney, Stanley Simons, Lily James, Holt McCallany gibi isimlerin de yer aldığı film, bu parlak oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Demir Pençe, vizyondan önce  7 Mart’ta İKSV Galaları’nda çok özel bir ön gösterimle izleyiciyle buluşacak.

Biletler, 22 Şubat Perşembe günü Passo’da genel satışa çıkıyor

Demir Pençe, Amerikan güreşinde (NWA, WCWA) bir döneme damga vuran, spor dünyasının Kennedy’leri, bu sporun rock yıldızları olarak anılan Von Erich ailesinin zaferler ve trajediler içeren, duygu yüklü hikâyesini anlatıyor.

Kısaca özetlemek gerekirse; kendisi çok başarılı bir güreşçi olan baba Fritz Von Erich, oğullarını da zirveye taşımak için despotça, zalimce yöntemler uyguluyor. Şampiyon kardeşler sporda zirveye doğru tırmanırken, tüm aile çalkantılı olaylara, büyük güçlüklere göğüs germek zorunda kalıyor.

A24 imzası taşıyan filmin yönetmeni Sean Durkin; Paranoya (Martha Marcy May Marlene), Yuva (The Nest) ve Ölü İkizler (Dead Ringers) gibi korku/gerilim filmlerindeki başarısıyla tanınıyor.

“Acıyı görmezden gelmenin sonuçları üzerine bir film”

Kızgın Boğa (Raging Bull) ve Avcı (The Deer Hunter) gibi yapımlardan esinlenen Sean Durkin film hakkında şu açıklamaları yapmış: , “Demir Pençe yas ve acı hakkında değil; acıyı görmezden gelmenin sonuçları üzerine; aile, baba-oğul ilişkileri ve kardeşler hakkında bir film.”.

Filmde yer alan dövüş sahneleri canlı olarak izleyici karşısında tek defada çekilmiş. Filmin müziklerini ise Arcade Fire’dan Richard Reed Parry bestelemiş. Indiewire’da Zac Efron, “hayatının performansını sergiliyor”, Rolling Stone’da ise Jeremy Allen White “The Bear’de müthiş bir aktör olduğunu kanıtlamıştı; bu filmle geri kalan herkesi ikna edecek” şeklinde övgüler almış. Demir Pençe ayrıca ABD Ulusal Eleştiri Kurulu’nun 2023’ün En İyi 10 Filmi listesine dahil olmuş ve En İyi Oyuncu Kadrosu seçilmiş.

Demir Pençe, 7 Mart Perşembe akşamı saat 21.00’de Atlas 1948 ve Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak. Yukarıda da söylediğim gibi biletler bugünden (22 Şubat) itibaren satışta. Film, 13 yaş ve üzeri izleyiciler için uygun. Bugün 10.30’da başlayan Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 14.30’da genel satışa açılacak.

Biletler passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile İKSV gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) alınabiliyor. Tam bilet fiyatı, 150 TL.

Görsel: IKSV


Bigumigu Yazarı
| GENEL