Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın En İyi Tasarlanan 8 iOS Uygulaması ve Oyunu

Yılın En İyi Tasarlanan 8 iOS Uygulaması ve Oyunu

Apple Design Awards ile yıl boyunca tasarımlarıyla iz bırakan oyunlar ve uygulamalar hazırlayan sekiz geliştirici ödüllendirildi.

Uygulama ve oyun geliştiricileri her yıl olağanüstü bir çalışma ile en iyisini ve yenisini yaratmak için çaba sarf ediyor. Yenilikler, iyileştirmeler, değişimler, atölyeler, testler gerçekleştiriliyor. Dünyanın farklı noktalarındaki büyük şirketlerden veya bağımsız geliştiricilerden çıkan uygulamalar kullanıcılara yeni çalışma, yaratma veya oynama alanı sunuyor. Apple da her yıl bu geliştiricileri Apple Design Awards (Apple Tasarım Ödülleri) ile onurlandırıyor.

20 yılda 250’den fazla geliştirici ödül kazandı

Apple normalde ödül törenini Worldwide Developers Conference (WWDC) kapsamında düzenliyordu. Bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen WWDC 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinliğin tek eksikliği Apple Tasarım Ödülleri kazananları ise dün açıklandı.

Şirket bu yıl fotoğraf editörü ve diğer tasarım araçları gibi iPad için tasarlanmış araçlara odaklandı. Apple ayrıca son 20 yılda 250’den fazla geliştiricinin Apple Tasarım Ödülleri’ni kazandığını belirtti.

Uygulamalar

Darkroom | Bergen Co. | Los Angeles

Bergen Co tarafından geliştirilen fotoğraf ve video editörü Darkroom bu yılın kazananları arasında bulunuyor. Uygulama, tasarımı ve sade arayüzü sayesinde hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılara hitap ediyor. Sanatsal, detaylı renk ayarları yapmaya imkan tanıyor. RAW dosyalarını açabiliyor. Özel filtreler yaratabiliyor.

Looom | iorama.studio | Tel Aviv ve Stockholm

Müzik oluşturma araçlarından ilham alan bir animasyon oyun alanı sunan Looom iorama.studio tarafından geliştirildi. Uygulamanın derin işlevselliği ve sezgisel arayüzü rahat bir kullanım sunuyor. Hem hobi hem profesyonel çizimler için oldukça kullanışlı olan Looom üzerinde yeni bir asetat eklemek için diğerini yukarı kaydırmak yetiyor. Kullanıcılar elleriyle veya Apple Pencil kullanarak iPadl’leri üzerinde daha hızlı bir şekilde animasyon oluşturabiliyor ve erişebilir hale getirebiliyor.

Shapr 3D | Shapr 3D ZRT | Budapest

Tasarımcıların kullandığı CAD yazılımı, Shapr3D ile iPad’e geliyor. Tasarımcılar sadece iPad ve Apple Pencil kullanarak karmaşık 3B modelleri kolayca oluşturabiliyor. Apple ayrıca bu uygulamada ilerleyen zamanlarda iPad Pro’da yer alan LIDAR tarayıcısının da kullanılabileceğini belirtiyor. 2B kat planı olan bir odanın 3B modelini oluşturmak için LIDAR tarayıcı kullanılabilecek. Oluşturulan tasarımlar hemen dışarı aktarılabilecek.

StaffPad | StaffPad Ltd. | London

StaffPad elle çizilmiş notaları biçimlendirerek notalara dönüştürüyor. Apple Pencil veya parmağını kullanarak çizimleri yapan kullanıcı boş bir portre üzerine notaları çizebiliyor. Bestesini hazırlayabiliyor. Müziği dijital olarak yazmak ve bestelemek için kolay bir çözüm arayanların yardımcısı oluyor. Hazırlanan bestenin uygulamadaki sanal orkestra tarafından çalışını dinlemek de mümkün. Böylelikle bestenin nasıl sonuçlandığı anında belli oluyor.

Oyunlar

Sayonara Wild Hearts | Simogo |Malmö, Sweden, (Yayınlayan / Annapurna Interactive, Los Angeles)

Apple Arcade oyunu Sayanora Wild Hearts gerçeküstü manzaraları, görselleri, hareketlerin estetiği, kinetik oyun deneyimi ile adrenali yüksek bir hava sunuyor. Retro müzik videosu tadında ilerleyen bu oyunda kullanıcı kendini kimi zaman bir motosiklet yarışında kimi zaman estetik hareketlerle bir savaş alanının içinde bulunuyor.

Sky: Children of the Light | thatgamecompany | Los Angeles

Sky: Children of Life mekânsal ses kullanımı ile dikkat çekiyor. Çok oyunculu oynanabilen oyunda başkalarıyla beraber bulmacalar çözülüyor. Sınırlar açığa çıkarılıyor. Oyunun doğasında rekabetin yerini birlik alıyor.

Song of Bloom | Philipp Stollenmayer | Riedstadt

Song of Bloom doğrusal hikayeye sahip olmayan bir bulmaca oyunu. Oyunda ilerledikçe hızla değişen tarz, tasarım yenilikçi bir deneyim sunuyor. Sıra dışı çözümleri olan bulmacaların yer aldığı Song of Bloom Philipp Stollenmayer tarafından geliştirildi.

Where Cards Fall | The Game Band | Los Angeles (Yayınlayan / Snowman, Toronto)

Bir başka Apple Arcade oyunu olan Where Cards Fall hikayesi olan bir oyun. Oynayan kişi her bölümde kahramanın anısına ortak oluyor. Stratejik bir şekilde kartlardan ev inşa edip birer birer bulmacaları çözdükçe beklenmedik hikayeler ile karşılaşıyor.

Görsel: Apple