Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE Akademi’den İklim Adaptasyonu İçin Tasarım Workshop’u

ATÖLYE Akademi’den İklim Adaptasyonu İçin Tasarım Workshop’u

ATÖLYE Akademi, "İklim Adaptasyonu İçin Tasarım" workshop’unda Copenhagen Institute of Interaction Design’ı (CIID) ağırlıyor.

İklim krizini durdurmak veya yavaşlatmak için zaman kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor. Pandemi gezegenin biraz olsun nefes almış olmasına imkân tanınmış olsa da bu yeterli değil. İklim değişimi etkisiyle farklı sektörlerde yeni riskler doğuyor. ATÖLYE Akademi de bu konu hakkında konuşmak üzerine lisansüstü okul ve danışmanlık şirketi CIID’yi (Copenhagen Institute of Interaction Design) ağırlıyor.

ATÖLYE Akademi’nin topluluğuna özel olarak düzenleniyor

Copenhagen Institute of Interaction Design ile gerçekleştirilecek İklim Adaptasyonu İçin Tasarım workshop’unda konuklar katılımcılarla bir araya gelecek. ATÖLYE Akademi iklim değişikliğinin Türkiye üzerindeki etkilerini irdeleyecek.

CIID’ın kurucu ortağı ve yöneticisi Simona Maschi ile birlikte CIID’ın Etkileşim Tasarımı Yöneticisi Francesca Desmarais programda yer alacak. Katılımcılar ile birlikte Türkiye’de iklim değişikliği kaynaklı ciddi risklerle karşı karşıya olan bir sektör üzerinden “İklim Kurgusu Prototipleme” (Climate Fiction Prototyping) alıştırması yapacak.

Etkinlik Zoom üzerinden gerçekleşecek. Yaklaşık 1,5 saat sürecek olan İklim Adaptasyonu İçin Tasarım workshop’u ATÖLYE Akademi topluluğuna özel olarak düzenleniyor. 1 Temmuz saat 16:00’da gerçekleşecek etkinliğe ücretsiz kayıt olmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Etkinlik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE