Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En İyi Tasarlanmış 12 iOS Uygulaması

En İyi Tasarlanmış 12 iOS Uygulaması

WWDC'nin 3. gününde düzenlenen Apple Design Awards ile yılın en iyi tasarlanmış mobil uygulamaları ve oyunları ödüllendirildi.

Apple’ın 1996’dan bu yana Worldwide Developer Conference‘ta düzenlediği özel ödül organizasyonu Apple Design Awards (Apple Tasarım Ödülleri), yıl boyunca macOS ve iOS için bağımsız geliştiriciler tarafından üretilmiş en yaratıcı ve yenilikçi uygulamaları ödüllendirdiği bir ödül organizasyonu. İlk iki yılında Human Interface Design Excellence (HIDE) Awards olarak anılan etkinlik 1998’de günümüzdeki ismine kavuştu.

2014’te Monument Valley‘in de ödül kazandığı ve mobil oyuncuların bu noktadan aşina olabileceği ödüllerde bu yıl 12 uygulama ödüllendirildi. Ağırlıklı olarak çok bilinmedik, popülerliğin şafağında olan uygulamaları seçen Apple Design Awards, bu yönüyle de geliştiriciler için büyük anlam ifade ediyor. Hatta Apple’ın tasarım trendlerini temsil ettikleri için de sene sonunda verilen ödüllerden daha prestijli olarak görülüyor. Sözün özünde bu ödülü almak geliştirici stüdyonun kariyerinin bir anda büyük bir ivme yakalamasına önayak oluyor.

Önce uygulamalar, ardından oyunlarla yılın en iyi tasarlanmış iOS uygulamaları:

Lake, ücretsiz olarak yayınlanmış yetişkinler ve çocuklar için sakinleştirici bir boyama kitabı uygulaması.

Bear, iOS ve macOS cihazlarda çalışan 11 dil ve 20 programlama dili destekleyen, çeşitli metin ihtiyaçlarına çare olan yalın arayüzlü bir not uygulaması.

Elk, para birimleri arasında gerçek zamanlı kur dönüştürme uygulaması. 14 günlük deneme süresinin ardından uygulama içinden 4 dolara satın alınabiliyor. Apple Watch uygulaması da bulunuyor.

Things 3, tam donanımlı bir yapılacaklar listesi takibi ve üretkenlik uygulaması. 10 dolardan satılan Things 3 macOS, iOS ve watchOS cihazlarla uyumlu çalışarak ekosistemin tamamını kucaklıyor.

Kitchen Stories, yalın tasarımıyla farklı yelpazelerde yemek tarifleri sunan ücretsiz bir uygulama.

Enlight, 4 dolardan satılıyor ve kullanıcılarına detaylı fotoğraf düzenleme imkanı sunuyor.

AirMail 3, Siri desteği sunan bağımsız bir e-posta uygulaması. iOS için 4 dolar ve macOS için 10 dolardan satılıyor.

Blackbox, ışığı ve karanlığı yöneterek oynanan puzzle oyununda ekrana neredeyse hiçbir zaman dokunma ihtiyacı duymuyorsunuz.

Old Man’s Journey, iOS’e özel olarak yayınlanmış şu anda platformun en güçlü görselliğe ve anlatıma sahip olan oyunları arasında. Viyana’da geliştirilen uygulama yaşam, kayıp ve umut üzerine kurulu ve 5 dolarsan satın alınabiliyor.

Splitter Critters, çocuklar ve yetişkinler için seviye bazlı puzzle oyunu. 3 dolardan satılan uygulamayı Vancouver’dan iki kişi geliştirdi.

Mushroom 11, fizik ve puzzle mekaniklerini birleştirerek problem çözme üzerine kurulmuş bir aksiyon ve strateji oyunu. iOS cihazlar üzerinde 5 dolardan satılıyor.

Severed, hikaye merkezli bir aksiyon oyunu. Tek kollu Sasha isimli kahramanın ailesini arama hikayesi işleniyor. App Store’da 3 dolardan satılıyor.

Görsel: Apple