Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni MINI, Sorularınızı Instagram Videosu ile Yanıtlıyor: #askthenewMINI

Yeni MINI, Sorularınızı Instagram Videosu ile Yanıtlıyor: #askthenewMINI

Marka, sosyal medyadan kendisisine sorulan sorulara Instagram videolarıyla yanıt veriyor.

Bu iş olmuş. Sosyal medyada takipçileriyle etkileşimi hızlı bir şekilde gerçekleştirip, gelen sorulara göre özel içerik hazırlayıp yanıtlamaya bir süredir
gerçek zamanlı pazarlama deniyor. MINI, yenilenen öncü modelinin tanıtımı için sosyal medyada bu tip bir kampanya başlattı. Kampanya başlayalı neredeyse 2 ay oluyor ama içerikler öyle eğlenceli oldu ki, kampanyayı sürdürüyor marka.

The New MINI’nin “Can you twerk?” sorusuna yanıtı:

MINI’ye
#askthenewMINI etiketiyle markanın Twitter, Facebook, Instagram ve Google+ ağlarındaki hesaplarına yöneltilen sorular çok sıkı fikirler ve video prodüksiyonlarla yanıtlanıyor. MINI’nin reklam filmlerinden ve yıllardır tutarlı şekilde sürdürülen dijital iletişiminden de aşina olduğumuz ton, bu yanıtlarda da sürüyor. Otomobil bu iletişimde kahraman ve markanın sözcüsü.


“Can The New MINI take a selfie?”

Kampanya için Münih’te bulunan 3 bin metrekarelik bir uçak hangarı prodüksiyon üssüne dönüştürülmüş. Kampanyada her hafta 1 sorunun videosu çekiliyor.

Haftanın video ile yanıtlanacak sorusunu seçmekse öyle kolay olmuyor. Önce 10 soruluk bir liste hazırlanıyor. Daha sonra bu liste 5 soruya indiriliyor. En sonunda seçim yapıldıktan sonraysa
storyboard aşamasına geçiliyor.

Kampanyada soruları MINI’nin kendi sitesi üzerinden de sorabilirsiniz. Videoların arşivi de burada bulunuyor: 
minispace.com/en_us/askthenewmini

Prodüksiyon aşamaları ve çekim görüntülerini de aşağıda inceleyebilirsiniz. (Fotoğraflar: MINI)