Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MINI MINI Bir Animasyon, Dev Bir Dünya

MINI MINI Bir Animasyon, Dev Bir Dünya

MINI USA, 2019 MINI Countryman'in reklamında "Maceraya çıkmak için yeterince yeri olan bir arabadır MINI" diyor.

Bazı arabaların tutkunları her yaştan olur. MINI de öyle bir araba. Kendisi minik ama reklam kampanyaları, onu almayı edenlerin sayısı büyük. Küçük bir araba gibi görünmesine rağmen arkadaşlarınızla içerisine doluşup tatile gidebilirsiniz. Güzel bir güneye gidiyorum arabası olur sizin için. MINI USA yeni modelleri olan 2019 MINI Countryman’in reklamında da bunu vurguluyor. Maceraya çıkmak için yeterince yeri olan bir arabadır MINI diyor.

İçi Dolu MINI’cik

MINI USA, 2019 MINI Countryman’in reklamında sanatçı ikilisi Nix + Gerber ve canlandırma sanatçısı Kirsten Lepore ile birlikte çalıştı. Stop-motion tarzındaki çekilen reklam filmlerinden iki adet var. Kirsten Lepore’un stop-motion’ında tatile giden ve denizde yüzen bir çifti görüyoruz. Nix + Gerber’inkinde ise kamp yapan bir çifti izliyoruz. Animasyonlarının ikisinin de sonunda aslında tüm animasyon evreninin MINI’nin bagajında olduğunu görüyoruz ve akabinde de markanın bu kampanya için belirlediği sloganı okuyoruz.

Nix + Gerber, Dünya ve Ay modelleri için iki adet diorama kullanmış. Ayrıca doğal ortamları da köpük, tel, kağıt gibi maddelerden yapmışlar. Lepore’un denizler altındaki aşk hikayesi ise tamamen kağıttan yapılma. Pleksiglas ile parlaklığını da sağlamış okyanus altının sanatçı. Animasyon kısaları, 2019 model bir MINI’nin bagajında ne kadar geniş dünyalar olabileceğini eğlenceli bir şekilde izletiyor bizlere.

Nix + Gerber’in kısası Camping, 17 Eylül’de BAM Rose Cinema at the Brooklyn Academy of Music’te gösterildi. Lepore’un Underwater’ı ise 24-28 Ekim tarihleri arasında The Other Art Fair’de gösterilecek.

MINI MINI Bir Animasyon, Dev Bir Dünya MINI MINI Bir Animasyon, Dev Bir Dünya

Görsel: YouTube