Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GREAT Yaratıcılık Festivali’yle İngiliz Yaratıcılar İstanbul’a Geliyor

GREAT Yaratıcılık Festivali’yle İngiliz Yaratıcılar İstanbul’a Geliyor

Büyük Britanya'nın birçok sektördeki yaratıcı uygulamaları İstanbul'da tanıtılacak.

İngiltere’nin Londra 2012 Olimpik Oyunları sırasında başlayan ve uluslararası düzeyde ülkenin marka iletişiminde artık kalıcı olarak kullanılan GREAT mottosu, şimdi de İngiliz yaratıcılığını iş imkanlarına dönüştürmek üzere tanıtma amaçlı bir dizi festivallere adını veriyor. İlki İstanbul’da düzenlenecek olan GREAT Yaratıcılık Festivali 20-22 Mayıs tarihleri arasında The Seed’de gerçekleşecek.

Tasarım, moda, inovasyon, gıda ve içecek, lüks, teknoloji ve eğitim başlıkları altında bu alan ve sektörlerde Birleşik Krallık’ın en üst seviye kurum ve şirketlerinin yetkilileri ve bu alanlarda isim yapmış önemli kişiler, festivalin konuşmacıları olarak İstanbul’da olacaklar. Bu isimler arasında: BBC Küresel CEO’su Tim Davie, İngiliz modacı Mary Katrantzou, Mubi CEO’su Efe Çakarel, Land Rover tasarım şefi Jaonne Slater, The Future Laboratory kurucusu Chris Sanderson, GQ İngiltere editörü Dylan Jones gibi tek bir festivalde bir arada görülmeleri çok zor olan itinayla seçilmiş kişiler dikkat çekiyor.

GREAT Yaratıcılık Festivali, İstanbul’un ardından 2014 içinde Hong Kong’da ve 2015’te de Şangay’da gerçekleştirilecek. Festivalin ana ortağı HSBC, tasarım ortağı Jaguar – Land Rover, inovasyon ortağı BBC Worldwide, teknoloji ortağı PWC, eğitim ortağı da De Montfort University.

Festival, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner‘ın da tanıtımına çok önem verdiği bir etkinlik. Aktif bir sosyal medya kullanıcısı ve blog yazarı olan Turner, GREAT Yaratıcılık Festivali’nin sosyal medya önderlerine tanıtımını da bizzat verdiği davetle üstlendi.

bilgi: greatfestivalofcreativity.co.uk