Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yardım İstemek Zayıflık Değildir

Yardım İstemek Zayıflık Değildir

BetterHelp, günlük hayatta karşılaşabileceğimiz farklı sorunları örnek göstererek psikolojik destek almanın güçsüzlük göstergesi olmadığını anlatıyor.

Evinizde bir yangın çıkarsa itfaiyeyi arar, bilgisayarınız bozulursa tamirciye götürürsünüz. Bu durum yardıma ihtiyaç duyduğumuz her alanda geçerli. Peki ama ruhsal sağlığımız için aynı şeyi yapıyor muyuz?

Çalkantılı, stresli ve hareketli hayatımızda her günümüz farklı ruh halleriyle ve düşüncelerle geçiyor. Zihinsel sağlığımız fiziksel sağlığımız kadar önemli. Birileriyle konuşmak ruhsal durumumuzu sağlıklı tutmak açısından yardım almak en doğru çözüm. Yine de çoğu insan ihtiyaç duyduğu yardımı almaktan çekiniyor. Sorunlarını profesyonel destek almadan kendi başına çözmeye çalışıyor.

Bu fikirden yola çıkan DiMassimo Goldstein (DiGo), lisanslı psikologlar ve psikiyatrlar eşliğinde çevrimiçi psikolojik danışma hizmeti sunan BetterHelp için terapinin zayıflık belirtisi olmadığını vurgulayan bir dizi reklam filmi hazırladı.

Kendiniz için işleri zorlaştırmadan önce bir kez daha düşünün

ABD’de geçtiğimiz yıl yapılan bir ankete göre vatandaşların yarısından fazlası terapistleriyle görüntülü ya da sesli görüşme yaparak uzaktan destek aldı. Hiç kuşkusuz pandeminin getirdiği koşullar bu oranda en büyük etken. Yine de nüfusun dörtte birinden fazlası terapi desteği alabilecek durumdayken toplum tarafından ayıplanmamak ya da damgalanmamak için bu seçeneği masaya yatırmıyor.

30 ve 15 saniyelik dört reklam filminden oluşan kampanyada gündelik yaşamlarında zihinsel sorunlar yaşayan ve çevreden gelen çözüm önerilerini elinin tersiyle iten insanlar farklı durumlara sokularak gösteriliyor.

DiGo’nun idari yaratıcı yönetmeni Paul Fix, özellikle genç ve orta yaşlı erkeklerin zayıf görünmekten çekindikleri için terapiye gitmeyi düşünmedüklerini söylüyor. Ajans, bu bilgiler ışığında eğlenceli ama aynı zamanda düz mantık kurabileceğimiz durumlar yaratarak yardım istemenin güçsüzlük belirtisi olmadığını vurgulamak istiyor.

Spor salonunda taşıyamayacağı kadar ağır bir yükün altında çalışan adam ailesinin bu durumdan haberi olursa onlara nasıl cevap vereceğini düşünerek yardım etmek isteyen bir kişiyi geri çeviriyor. Paraşütü açılmayan adam gökyüzündeyken gelen yardımı çevirip kendi kaderini yaşıyor. Bir diğer filmde yılan tarafından ısırılan kişi büyüklerinden öyle gördüğü için tıbbi yardım almayı düşünmediğini söylüyor. Evde elektrikle ilgili sorun yaşayan iki arkadaştan biri destek almanın mantıklı olacağını söylerken diğeri kendi başlarına bu durumu çözebilecekleri ifade ediyor. Her örnekte daha büyük sorunlarla karşılaşmadan önce doğru zamanda yardım almanın önemine gönderme yapılıyor.

Kampanya, TikTok ve Instagram içerik oluşturucularının da kendi örneklerini yaratarak benzer videolar üretmesi için teşvik ediyor.

Künye

Müşteri: BetterHelp
Ajans: DiMassimo Goldstein
İdari Yaratıcı Yönetmen: Paul Fix
Yaratıcı Yönetmen: Matty Poitras, Chris Martin
Metin Yazarı: Rachel Koren,
Prodüksiyon Şirketi: Imperial Woodpecker
Yönetmen: Andrew Jasperson
DoP: Maria Secco
Yapımcı: Charlie Cocuzza, Producer
Kurgu: Arcade Editorial

Görsel: Vimeo