Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Şablon Cetveller Kağıt Atıklardan Yeni Eşyalar Yapmayı Kolaylaştırıyor

Bu Şablon Cetveller Kağıt Atıklardan Yeni Eşyalar Yapmayı Kolaylaştırıyor

Ito Design Studio ve Plastics iş birliğiyle yaratılan şablon cetveller, herkesin kağıt atıklardan yeni eşyalar üretebilmesini sağlıyor.

İleri dönüşüm projelerinin ayrı bir heyecan verici tarafı var. Büyük tesislerde ham maddeleri yeniden kullanıma sokan büyük işlemler gerektirmiyor. Sadece biraz yaratıcılık ve emekle herkesin kendi evinde bir şeylere ikinci bir hayat vermesini sağlıyor. Peterson Stoop’un eski spor ayakkabı parçalarını birleştirerek yeni ayakkabılara ve terliklere dönüştürmesi bu alandaki en hoş örneklerdendi. Devi Chand’ın kağıt atıklardan yaptığı takılar, eski televizyonları kedi evine dönüştüren şu akım, Electronicos Fantasticos’un eski barkod okuyucuları enstrümana dönüştürmesi gibi oldukça ilginç işlerle de karşılaştık. Şimdi de kağıt atıklardan yeni eşyalar yapmayı sağlayan cetveller var sırada.

Cetveller, herkesin ileri dönüşüm yapabilmesini ve bu süreçten de keyif almasını amaçlıyor

Cetvel şablonların her biri geri dönüştürülmüş akrilikten yapılmış. Yine her biri farklı bir ürüne karşılık gelen hayvanlar gibi şekillendirilmiş. Örneğin fil şablonu, atıştırmalıklar için bir kese kağıdı yaratmayı sağlarken, balık ile bir kartvizitlik yaratılabiliyor. Şimdilik hayalet ve kuş isimli iki farklı şablon cetvel daha mevcut.

Şablon cetveller, Ito Design Studio ve Plastics iş birliğiyle doğmuş. Ito Design Studio genellikle kağıt tasarımlar yaparken, diğeri akrilik ürünler üretiyor. İki şirket bir araya gelirken atıkların bir kısmını azaltacak ve aynı zamanda kullanıcılara eğlence ve neşe getirecek bir çözüm yaratmayı hedeflemiş.

Cetveller henüz çok sınırlı bir şekilde piyasaya sürülmüş. Bu yüzden onları her yerde bulmak kolay değil. İlk olarak Tokyo’daki Papier Tiger’da ve daha sonra tasarım stüdyosunun çevrimiçi mağazasında satışa sunulmaları planlanmış. Yapım talimatları da Ito Design Studio’nun internet sitesinde yayınlanmış. Ayrıca Instagram’da da gelişmeleri paylaşıyorlar. Good Design Awards 2021’de ödül aldıklarını görebilirsiniz.

şablon cetvel

 

Görsel: Instagram