Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ruhsal Sağlığımız Hakkında Konuşalım Mı?

Ruhsal Sağlığımız Hakkında Konuşalım Mı?

Jessica Walsh'un yeni projesi "Let's Talk About Mental Health", yaşadığımız ruhsal çalkantıları ve hastalıkları paylaşabilmemiz için bizleri cesaretlendiriyor.

Cannes Lions 2015 ve Kristal Elma 2015’te oturumuna katılarak tanıştığımız Jessica Walsh, tasarımcı ve sanat yönetmeni unvanlarıyla anılıyor. Sagmeister & Walsh isimli şirketlerinin de eş kurucusu olan Walsh, bireysel projeleriyle de öne çıkıyor ve değer yaratıyor. 40 Days of Dating projesiyle ilişkinin doğasını inceleyen Walsh, bu kez 12 Kinds Of Kindness (Nezaketin 12 Çeşidi) projesiyle iyiliğin nasıl, nerede ve ne şekilde tezahür edebileceğini sorguluyor.

12 Kinds Of Kindness projesinin 4. maddesi olan Don’t Beat Yourself Up (Kendini Fazla Hırpalama) başlığıyla ilham alarak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. “Let’s Talk About Mental Health (Ruhsal Sağlık Hakkında Konuşalım) projesi her 4 kişiden birinin ruhsal bozukluğu olduğu günümüzde konuşmamız ve yüzleşmemiz gereken gerçekler arasında. Her ne kadar red de etsek, kabul edip sindirmeye de çalışsak, topluma zarar vermediği için normal de karşılasak ruhsal bozukluğun varlığını kabul etmeliyiz. Hatta konuyu bir adım öteye taşıyarak ruhsal sağlığımızın yerinde olduğunu söylemenin çok güç olduğunu öne sürebiliriz.

Walsh, geçmişte yaşadığı anoreksiya dönemini ve açlığın vücudunda yarattığı yüksek hissin bağımlılığa dönüşmesini Don’t Beat Yourself Up hikayesinde paylaşıyor. Ve diğer insanların da paylaşamadığı düşüncelerini paylaşabileceği bir alan yaratmaya çalışıyor. Böylece “Let’s Talk About Mental Health” blog’u ve Instagram hesabı doğuyor.

Mükemmelliğin onurlandırıldığı bir platform olan Instagram’ın bu amaçla kullanılması da kendi başına bir sosyal deney içeriyor. Çünkü bu mükemmellik içinde gerçek ya da sahte de olsa, Instagram modeli Essana O’neill’in “Sosyal medya gerçek değil” önermesiyle deşifre ettiği hayatı akıllara geliyor.

Hepimizin kendi akıl sağlığımızdan şüphe edebildiğimiz günümüz gerçekliğinde biraz da bunların normal veya anormal olmasını değerlendirmeden, varlığını konuşabilmek gerekiyor. Çünkü ancak bu sayede kabul edebiliriz. Projeye gönderilen hikayelere buradan, Instagram hesabına da buradan erişebilirsiniz.

Quote from Sienna, an artist in Berlin #letstalkaboutmentalhealth #endthestigma

A post shared by Lets Talk About Mental Health (@letstalkaboutmentalhealth) on

#letstalkaboutmentalhealth #endthestigma

A post shared by Lets Talk About Mental Health (@letstalkaboutmentalhealth) on

#letstalkaboutmentalhealth #endthestigma

A post shared by Lets Talk About Mental Health (@letstalkaboutmentalhealth) on


Görsel; Let’s Talk About Mental Health