Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Instagram Modeli, Paylaştığı “Mükemmel” Fotoğrafların Ardında Yatan Gerçekleri Açıklıyor

​Instagram Modeli, Paylaştığı “Mükemmel” Fotoğrafların Ardında Yatan Gerçekleri Açıklıyor

Essena O’neil, sosyal medyadaki kariyerine son verdi ve paylaştığı fotoğrafların ardındaki gerçekleri takipçilerine bir bir anlattı.

Konu hakkında gelişme oldukça haberi güncelliyoruz.

18 yaşındaki model Essena O’neill, çoğu insanın hayalini kurduğu 718 bin takipçiye sahip parlak bir “Instagram kariyeri”ni ve birçok markayı avucunun içinde tutarken; bir anda hepsini bırakıp, paylaştığı “mükemmel”, “kusursuz”, “mutlu” ve “güzel” fotoğraflarının altında, fotoğraf çekimlerinin arkasında yaşadığı gerçekleri deşifre etti.

Geçtiğimiz haftaya kadar Instagram’da belli bir ücret karşılığında markaların birbirinden güzel ve pahalı giysileri içinde poz verip kendi hesabından paylaşan Avustralyalı O’neill, geçtiğimiz hafta bir anda hesabından 2.000 fotoğrafı sildi ve Instagram hesabının adını değiştirdi: “Social Media Is Not Real Life.” (Sosyal Medya Gerçek Hayat Değildir.)

Hesabında daha önce paylaştığı fotoğrafları ise, ardındaki gerçekleri anlatarak tekrar paylaşmaya başladı. Model, bunun yanı sıra “Let’s Be Game Changers.” (Oyunu Değiştirenler Olalım) ismiyle açtığı internet sitesinde de başlattığı bu hareketi devam ettiriyor ve fotoğrafların ardında yatan asıl hikayeleri paylaşıyor:

“Tam orada bir sivilce vardı, üstünü ağır bir makyajla kapadım. Gülümsüyordum çünkü güzel göründüğümü düşünüyordum. Estetiğe bağlı bir mutluluk yer yüzündeki potansiyelinizi söndürür.”

“Karnımın güzel görünmesi için uğraşarak 100 tane birbirinin aynı poz çektim. O gün karnım düz çıksın diye neredeyse hiçbir şey yemedim.”

“Bu giysilerle fotoğraf çekip paylaşmam için para ödenmişti.”

17 dakikalık bir video hazırlayan O’neill, tüm bu sosyal medya çılgınlığının onu depresyona sokan bir bilinmezliğe ittiğini anlatırken “Bu fotoğraflarda gördüğünüz mutluluk gerçek değil!” diyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Nh1noUYdOEU
“Farkında olmadan gençliğimin büyük kısmını sosyal medyaya, sosyal onaylanma ihtiyacına, sosyal statüye ve fiziksel görünüşüme bağımlı olarak geçirdim. Özellikle benim kullandığım türden bir sosyal medya gerçek değil. Bu, sosyal onaylanmaya dayalı bir sistem; beğenmeler, görüntülenme sayıları, takipçi artışı…”

Sosyal medya üzerinden gelen olumlu tepki ve destek sonucunda Essena O’Neill, teşekkürlerini iletmek için yeni bir video yayınladı. Sevincinin temelinde yaşadığı değişimin bir anda tüm dünyada yankılanması ve bir farkındalık yaratabilmiş olması yatıyor.

https://vimeo.com/144421923

Güncelleme 04.11.2015 22:44:

Essena O’neill’in Los Angeles’da kalırken başından geçenlerden dolayı bu dünyayı yapay olarak tanımlaması üzerine 3 Kasım akşamı Los Angeles’da birlikte kaldığı Youtube kullanıcıları Nina ve Randa, O’neill’in söylemlerinin yalan ve asılsız olduğunu dile getirdi. Yayınladıkları videoda Los Angeles’da kaldığı süre boyunca birlikte olduklarını ve orada tanıştığı erkek arkadaşından sonra LA hakkında kötü yorumlar yapmaya başladığını belirttiler. Bu sorun yaşanmadan önce ise O’neill’in Los Angeles’a yerleşmeyi düşündüğünü belirtiyorlar.

Nina ve Randa’nın yayınladığı video altında çeşitli görüşlerin yer aldığı tartışmalar yaşansa da dikkat çeken bir başka videoyu da kardeşleri yayınladı. Essena O’neill’in tatili boyunca kaydedilmiş videolarla tatilinin aslında gayet güzel ve mutlu geçtiğine değiniyor.

Güncelleme 04.11.2015 09:15: 4 Kasım 2015 sabahı Essena O’neil’in Instagram hesabındaki içerik silindiği ve Youtube videosu kaldırıldığı için haber içindeki görsel dökümanlar statik görsellerle ve 3. parti tarafından yüklenmiş 17 dakikalık orijinal videonun kopyasıyla değiştirilmiştir.

Görsel; essenaoneill