Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar

Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar

Amok Island, murallarında bulunduğu yere özgü bitki ve hayvanları resimliyor.

Sanatçılar ve tasarımcılar için, seyahat ettikleri bölgelerdeki yerel değerler önemli bir esin kaynağı olabiliyor. Örneğin, Brian Gomes Güney Amerika yerlilerinin kutsal motiflerinden ilham alan Amazon dövmeleri yaratıyor. Alvaro Catalán de Ocón ise, Avustralya’daki Yolngu dokumacılarıyla birlikte yerel motifleri taşıyan aydınlatma tasarımları üretiyor. Sokak sanatçısı Amok Island ise, muralı yaptığı yerdeki hayvan ve bitki örtüsünü kompozisyonlarına katıyor. Hollanda doğumlu olan ve çalışmalarını Avustralya’da sürdüren Amok Island, ayırt edici bir estetik üslup geliştirmiş. Geometrik biçimlerle yarattığı bu estetik, mural sanatında pek sık rastlanan türden değil ve dijital tasarımlardaki çağdaş eğilimleri anımsatıyor.

Doğaya tutkulu bir mural sanatçısı

Amok doğaya o kadar düşkün bir sanatçı ki internet sitesinde, bir sanatçı olmasa bir biyolog olacağını belirtmiş. Yaptığı her duvar resmine de bir bitki veya hayvanın adını veriyor. Sanatçı, 25’i aşkın ülkede mural çalışmalarına imza atmış ve murallarının stilinde resimler de yapıyor. Muralların yapım sürecini yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Sanatçının çalışmalarını Instagram ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar Yapıldığı Bölgeye Özgü Hayvan Türleri ve Bitki Örtüsüyle Bezeli Murallar

Görsel: amokisland.com