Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon Esintili Dövmeler

Amazon Esintili Dövmeler

Brian Gomes, Güney Amerika yerlilerinin kutsal motiflerinden ilham alan dövmeler yaratıyor.

Dövme sanatında yaratıcılığın sınırları git gide genişliyor. Korku mangası esintili dövmelerden, morötesi dövmelere, tüm vücudu kaplayan geometrik dövmelerden kanaviçe dövmelere pek çok sıra dışı örneğe rastlıyoruz günümüzde. Brian Gomes ise Güney Amerika’da yaşayan yerli halkların sanatından esinlenerek farklı dövme modelleri yaratıyor.

Hem anlamlı hem de estetik dövme motifleri

Brian Gomes’a göre dövme yalnızca bir sanat değil, ruhun olgunlaşmış meyvesi. Gomes’in bu manevi yaklaşımı, benzersiz sanatsal bakış açısıyla birleşince Amazon yerlilerinin renkli ve sembolik desenleriyle hayat bulan rengarenk dövmeler ortaya çıkmış. Gomes’in Güney Amerika’ya özgü bu dövme serisi; iç içe geçmiş çizgilerden, geometrik ve simetrik parlak renk bloklarından, çiçeklerden ve kuşlardan ilham alan stilize edilmiş motiflerle ilerliyor. Gomes’in dövmeleri, Perulu Shipibo-Conibo halkından Brezilyalı Huni Kuin klanına kadar ona ilham kaynağı olan tüm halklara saygı duruşu niteliğinde. Tabii motifler bu halklar için derin anlamlar taşıyor. Dolayısıyla Gomes manevi inançlara ve ritüellere saygıda kusur etmemek için kutsal desenleri asla aynen kopyalamıyor. Daha çok estetik yaklaşım olarak örnek alıyor. Gomes, Amazon estetiğine ek olarak pointilizm (noktacılık), mandala ve İslam sanatı da dahil olmak üzere çok sayıda inanç, kültür ve akımı de esin kaynağı olarak değerlendiren bir sanatçı. Dolayısıyla Gomes’in çalışmalarını incelerken kültürler arası yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz.

Sanatçının çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler Amazon Esintili Dövmeler

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.