Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece 3B Kalemle Hazırlanan Bir Koleksiyon

Sadece 3B Kalemle Hazırlanan Bir Koleksiyon

Seiran Tsuno, 3 boyutlu yazan kalem kullanarak hazırladığı Wandering Spirits koleksiyonunda büyükannesinden ve Şaman estetiğinden ilham alıyor.

3 boyutlu yazan kalemlerin ne aşamada olduğuna, tasarımcılara ve sanatçılara nasıl fayda sağlayabileceğine daha önce Renegade ve 3Doodler PRO gibi örnekler üzerinden değinmiştik. Şimdi ise Seiran Tsuno’nun sadece bu çağdaş aracı kullanarak yarattığı, gerçek anlamda yaratıcı bir koleksiyon olan Wandering Spirits ile karşı karşıyayız.

Seiran Tsuno, Wandering Spirits için 75 yaşındaki büyükannesinden ilham aldı

Seiran Tsuno’nun canlı renklerden oluşan hayalet giysileri, giyen kişinin bedenini maskeliyor ve bu yolla insan vücudunun bağlamını yeniden inşa ediyor. Tasarımlar, vücudun önünde havada duruyor izlenimi veren hayalet kafesler gibi. Bu soyut kafesler, insan silüetini bozulmaya ve değişime uğratıyor. Üstelik son derece minimalist ve sessiz bir yaklaşımla. Sadece 3B kalemlerle çalışan tasarımcı, bir elbiseyi beş kişilik bir ekiple yaklaşık bir haftada tamamlıyor.

Seiran Tsuno, hemşirelik okulundan mezun olduktan sonra, yaklaşık 5 yıl boyunca bir psikiyatri hastanesinde çalışmış. Öğrenciyken kendisi ve başkaları için aksesuarlar yapmaya ve tanıtmaya başlamış. Hastanede çalıştığı dönemde ise kreasyonlarını moda tasarımı açısından derinleştirmek için moda okulu Coconogacco’da eğitim almaya başlamış. 2018’de Vogue İtalya’nın düzenlediği ve Avrupa’nın en büyük moda yarışması olan ITS’nin tek Japon finalisti seçilerek bu alanda başarılı olacağını kanıtlamış.

Koleksiyondan bir parça Sevdaliza’nın üzerinde:

Öte dünya ile iletişim kurmak

Japon tasarımcının Wandering Spirits koleksiyonundaki ilham perisi, hayatta en çok sevdiği insan olduğunu belirttiği 75 yaşındaki büyükannesi. Koleksiyondaki hedefi, görünmeyen dünyayla iletişim kurmaya yarayan elbiseler yaratmak olmuş. Koleksiyon Şamanizme özgü estetik unsurlar da taşıyor.

Seiran Tsuno’nun çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram