Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uniqlo Neden Giyindiğimizi Sorguluyor

Uniqlo Neden Giyindiğimizi Sorguluyor

Japon giyim markası Uniqlo, neden giyindiğimiz konusuna felsefi açıdan yaklaşıyor.

Uniqlo, Drago5 New York imzası taşıyan küresel TV kampanyasıyla “Neden giyiniriz?” sorusunu soruyor ve mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. Markanın Lifewear 2016-2017 Sonbahar/Kış koleksiyonunu tanıtmak için hazırlanan ve Japonya sokaklarında geçen “Why Do We Get Dressed?” adlı 60 saniyelik reklam filminde anlatıcı neden giyindiğimizi, neden böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duyduğumuzu sorguluyor. Kendimiz için mi yoksa başkalarını etkilemek için mi giyindiğimizi soruyor ve izleyicileri bu konu hakkında düşünmeye davet ediyor.

Sizce ruh halimizi değiştirmek için mi yoksa hava koşullarına göre mi giyiniyoruz? Uniqlo’nun kampanyaya özel olarak güncellenen Lifewear internet sayfasında giydiğimiz giysilerin yalnızca 7 saniye içinde diğer insanların aklında karakterimizle ilgili ilk izlenimi oluşturduğu gibi bilimsel bir gerçek de paylaşılıyor.

Kampanya filmi yıllardır sorulan “Neden giyiniriz?” sorusunun net bir yanıtı olmadığını ancak, hayat için giysiler tasarlayan Uniqlo’nun bu soruyu sormaya devam edeceğini çünkü bu sorunun Lifewear’in temelini oluşturan bilimsel bir konu olduğu söylemiyle son buluyor.

Görsel: YouTube