Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kiraz Büyüklüğünde 5 Dolarlık Bilgisayar: Onion Omega2

Kiraz Büyüklüğünde 5 Dolarlık Bilgisayar: Onion Omega2

Raspberry Pi ve Arduino ile birlikte hayatımıza giren ve maker'lara alan yaratan minicik bilgisayar kavramı Onion'la daha da küçüldü.

Üretmeyi bir tutkuya dönüştüren maker’lar arasında büyük popülerliği bulunan Raspberry, Arduino gibi donanımlar nesnelerin interneti alanında büyük kolaylıklar sağlıyor. Herhangi bir eşyayı internet, bilgisayar ve yazılımla buluşturabilen bu minik cihazlar günlük hayatlarındaki sorunları kendileri çözen maker’ların yaratıcılığını besliyor. Hatta Raspberry Pi geçtiğimiz yıl 5 dolarlık yeni ürünü Zero‘yu yeni yıl armağanı olarak duyurmuştu.

Onion tarafından geliştirilen ve Kickstarter’da fonlanan Omega2 da bu dünyanın yeni üyesi olarak karşılıyor bizi. Ekosistemin diğer üyelerinden farkı ise şu ana kadarki en minik bilgisayar olması ve 5 dolara satın alınabilir olması. Raspberry Pi Zero’dan temel farkı ise büyüklüğü. Genellikle kredi kartı büyüklüğünde olan bu bilgisayarlara nazaran Omega2 bir iki kiraz tanesi büyüklüğünde.

WiFi, bulut entegre altyapı, uygulama marketi ve Arduino ile tam uyumlu çalışabilmesi gibi dinamik özellikleri var. Bunların yanı sıra tek başına çalışabilen bir Linux bilgisayar ve neredeyse tüm programlama dillerini destekliyor. Dil bilgisini geliştirmek veya programlama dünyasına adım atmak isteyenler içinse sürükle bırak mekaniğiyle çalışan bir arayüzü var.

Birçok ek ürünü ile yeni özellikler kazanabilen modüler yapıya sahip Onion Omega2’nun Kickstarter kampanyasının bitmesine 5 gün kala %2908 oranla fonlanmayı başardı.

Görsel: Onion Omega2