Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iMac Pro: Gelmiş Geçmiş En Güçlü Mac

iMac Pro: Gelmiş Geçmiş En Güçlü Mac

Apple, WWDC'de süper bilgisayar kullanıcıları için şu ana kadarki en yüksek donanımlı iMac'i tanıttı.

Apple’ın Haziran ayında gerçekleştirdiği ve gelenekselleşen geliştiriciler konferansı WWDC, 5 Haziran’da gerçekleşen açılış konuşmasıyla başladı. Türkiye saatiyle 20:00’de yayınlanan açılış konuşması (hangi teknoloji devi olursa olsun) aynı zamanda tüketiciye yakından hitap eden ve yeniliklerin duyurulduğu gövde gösterisi oluyor.

Bu yıl Apple, iMac serisini uzun bir süreden sonra elden geçirip ürün dizisinin sonuna yeni bir bilgisayar ekledi. Yüksek donanımıyla sadece Netflix izlemek ve internette gezinmekten daha fazlasını yapanları hedefleyen yeni iMac Pro, şu ana kadarki en güçlü Mac bilgisayar olarak piyasaya çıkacak. 8, 10 ve 18 çekirdekli işlemciye sahip olan iMac Pro’nun en üst modeli 22 teraflop, 128 GB DDR4 hafıza ve 4 TB depolama alanına kadar yükseltilebiliyor.

iMac Pro’yu ilk bakışta diğer iMac’lerden ayıran en büyük fark ise Uzay Grisi renginde olması. Klavye, Magic Mouse ve trakpad gibi aksesuarları da bu renkle gelerek tüm masanın tek bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca diğer iMac’lerden önemli bir farkı olduğunu Rose Gold iPhone’lar gibi ortaya koyuyor.

Apple, iMac Pro’nun yanı sıra tüm MacBook ve iMac serisini yenileyerek fiyatlarında değişiklik yaptı. Tüm bilgisayarlar Intel’in Kaby Lake işlemcileriyle yeniledi. MacBook ve iMac’lerin fiyatı 1,299 dolar olarak güncellendi. Yeni iMac Pro ise Aralık ayında 4.999 dolardan satışa çıkacak.

Görsel: Apple