Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

İşte yeni Apple iMac!

Klavyesiydi, faresiydi derken işte karşımızda yeni iMac.

Daha hızlı, daha ince. Arka kısmı ve ekran çerçevesi artık siyah. Klavye kağit inceliğinde. Ayrıca yeni bir kablosuz klavye geliyormuş. Ekran boyutları 20″ ya da 24″ olmuş. 1TB’ye kadar sabit sürücü opsiyonu gelmiş.

Yeni tasarımı ve detayları haber görseline tıklayarak Apple’ın sitesinden öğrenebilirsiniz.

Engadget’a giderek ilk izlenimleri kullanan kişilerden okuyabilirsiniz.

Bu arada Apple ne yapsa haber yapıyoruz. Niye diye düşündüm. Vardığım sonuç şu: Her yeni Apple ürünü bir süredir ve önümüzdeki bir süre boyunca teknoloji ve tasarım konusunda hangi çizginin popüler olacağına büyük bir işaret. Eğilimleri bu her iki konuda da belirlemek daha önce hiçbir markaya kısmet olmuş muydu emin değilim.

Edit:
Benden bir kaç dakika önce sevgili Apple fanatiğimiz alisureyyatorun da eklemiş aynı haberi. Onun benden daha zengin metnini de ekleyip özür dileyeyim kendisinden 🙂

Uzun suredir haber eklemiyordum. Baktim kimseden de ses seda yok gunun en hos haberini ben vereyim dedim.

Apple yeni iMac modellerini bugun duyurdu. Daha ince ve aluminyum/cam karisimi bir govdeye sahip. Yeni iMac yeni klavyesi, Cinema Display benzeyen govde tasarimi ve her zaman ki gibi zarifligiyle goz dolduruyor.

Performansi ise boyutlarina gore beklenmeyecek derecede gelismis. 2.8 Ghz Core 2 Extreme islemci , Maximum 4 GB ram ve 1TB (1024GB) Harddisk, ATI Radeon HD 2600 Pro Ekran Karti ve maximum 20″(1680*1050) ve 24″(1920*1200) modeli bulunuyor.