Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

Kuşlar yuvadan uçuyor

Her mizah dergisinin yaşam döngüsü birbirine benziyor..gırgır-hıbır-leman-penguen filan derken…

Görünen o ki artık yeni bir dergi almaya başlıyoruz (bir sure daha Serkan Altuniğne için Penguen’i takip ettikten sonra tabii:)

Genç Penguen’ler yuvadan uçtu
Mizah dergisinin kuruluşundan beri kadroda olan 6 çizer Penguen’le yollarını ayırdı.

07.08.2007 10:18

Mizah dergisi Penguen’in altı üyesi, dergiyle yollarını ayırdı. Umut Sarıkaya, Ersin Karabulut, Yiğit Özgür, Memo Tembelçizer, Okay Gencer ve Uğur Gürsoy, derginin kurulduğu 2004 yılından beri Penguen’de çiziyordu.
Yıldızı Penguen ile parlayan çizer Yiğit Özgür, ayrılıklarının amacının yeni bir dergi çıkarmak olduğunu söyledi. Penguen ekibiyle aralarında hiçbir anlaşmazlık olmadığını, el sıkışarak ayrıldıklarını belirten Özgür, yeni kurulacak derginin henüz proje aşamasında olduğunu, ne isminin, ne de kadrosunun belirlendiğini ifade etti.
Aslında mizah dergilerindeki ilk bölünme değil bu. Gırgır’dan ayrılanlar Leman’ı, Leman’dan ayrılanlar ise Penguen’i kurmuştu. Şimdi kendi kanatlarıyla uçma sırası Penguen’in gençlerinde. Yiğit Özgür de bu geleneğin yıllardır sürdüğünü söyledi ve bu durumun bir çocuğun kendi yağıyla kavrulma isteğiyle evden ayrılması gibi değerlendirilmesini istedi
http://www.milliyet.com/2007/08/07/yasam/yas05.html